• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević o derbiju: David protiv Golijata

"U kakvom bi stanju bila Zvezda da igra bez trojice stranaca?", upitao trener crno-bIJelih dan uoči duela sa "vJečitim" rivalom.

 Vujošević o derbiju: David protiv Golijata Izvor: MONDO

Razgovor o utakmici šampiona i vicešampiona Srbije (ponedjeljak, 20.30) pao je u nedjelju u drugi plan u Pioniru.

Na podnevnoj konferenciji za novinare Partizana, trener crno-bijelih Duško Vujošević najviše je govorio o težini povrede Lea Vestermana, pred kojim je duga pauza.

Crvenu zvezdu je nazvao "protivnikom u naletu" i ocenio da je u prednosti pred prvi međusobni duel ove sezone.

"Nekim mogućnostima smo pristali da to bude meč Davida i Golijata. Kad to kažem, govorim o našoj materijalnoj situaciji i materijalnim mogućnostima, a povrede su još otežale tu našu ulogu. Daćemo neki maksimum i borićemo se. Zvezda je u naletu, ali Partizan je uvijek Partizan. Nadam se da su toga svjesni svi u Partizanu i svi u Zvezdi", rekao je Vujošević pred novinarima.

Crno-bijeli dočekuju meč sa "vječitim" rivalom poslije ubjedljivog poraza u Moskvi i sa najboljim skorom u regionalnoj ligi (6-1). Crveno-bijeli imaju pobjedu manje i poraz više.

Dva rivala su prošle sezone odigrala čak deset mečeva i ostvarili po pet pojbeda.

"Utakmica nam dolazi u lošem momentu. Činjenica je da je Zvezda u naletu, da diže formu, da je napravila odličan tim, dobar klub... Sa druge strane, mi smo na neki drugi način, dugogodišnjim, strpljivim radom imali i imamo svoju koncepciju, koja je ovog momenta prilično tim povredama dovedena u pitanje"

Vujošević je još jednom podsetio da je klupski račun bio blokiran na kraju prošle sezone i da Partizan "jedva sastavlja kraj sa krajem". Objasnio je i da je koncepcija crno-bijelih u pravljenju aktuelnog tima bazirana na "skraćivanju broja osnovnih igrača", prije svega zbog materijalne situacije.

"Koncepcija je bila takva da se ukaže povjerenje određenim igračima i da se tako kod njih izazove obaveza da to povjerenje vrate kroz način igre i treninga".

Nažalost, Leo Vesterman jedan je od igrača kojima je ukazano najveće povjerenje.

"U kakvom bi stanju bila Zvezda da igra bez trojice stranaca? Jednostavno, dese se te situacije. Igra se finale Dejvis kupa, pa bez obzira što imamo najboljeg tenisera na svijetu, samo čudo može da nas dovede da na domaćem terenu osvojimo trofej. Sport nosi sa sobom tu vrstu rizika. U teškoj situaciji dočekujemo ovu utakmicu", objasnio je Vujošević.

Trener Partizana rekao je da će obaveza njegovih raspoloživih igrača biti da pristupom, karakterom i borbenošću pokušaju da nadoknade izostanak bilo koga.

"Sigurno je to da ne smije da fali niko ko je prisutan, što se tiče borbenosti i nekoga zalaganja. Mislim da i publika dobro osjeća momenat da je Partizanu potrebno pomoći više nego ikad".

O porazu u Moskvi...

"Situacija je zaista veoma ozbiljna. Kumulativno su se nagomilali problemi sa naše strane. Tri igrača su imala povredu, Musli, Kinsi i Vesterman, kome se povreda desila u osmom minutu. Sa druge strane, imali smo izuzetno motivisanog protivnika, koji je želio da praveći veliku pobjedu potvrdi da je prevazišao krizu rezultata".

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press))

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC