• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda dobila derbi za pamćenje!

Partizan vodio većim dijelom meča, ali su crveno-bijeli prevagnuli u produžetku - 83:86 (21:14, 18:24, 21:16, 13:19, 10:13).

 ABA: Zvezda dobila derbi za pamćenje! Izvor: MONDO

Partizan NIS više nije sam na čelu tabele ABA lige!

Priključili su mu se Cedevita i Crvena zvezda Telekom (svi po 6-2), koja se na diobu liderske pozicije probila na najslađi mogući način, pobjedom u "vječitom derbiju"! FOTO-GALERIJA

Žofri Lovernj je sekund prije kraja regularnog toka izborio produžetak poluhorogom preko Bobana Marjanovića (73:73), ali su crveno-bijeli u dodatnih pet minuta imali svježinu i precizan šut na svojoj strani.

Zvezda je stekla ključnu prednost trojkama Demarkusa Nelsona i Jake Blažiča, pa dugom dvojkom Blejka Šilba (83:77).

Partizan se nije predao i košem uz dodatno bacanje Tarensa Kinzija (81:83) obezbijedio je sebi posljednju šansu.

Zvezda nije imala ideju na "zonu 1-3-1", Nelson je prinudnim šutom iz daljine dobacio tek do obruča, ali je Blažič bio na pravom mjestu i 12 sekundi prije kraja rutinski poentirao, za praktično nedostižnih 85:81!

Domaćin je smanjio "odbojkom" Lovernja, međutim, prekasno... Ostalo je tek toliko vremena da Bogdan Bogdanović faulira Nelsona i da Amerikanac jednim pogotkom sa linije penala postavi konačan rezultat!

Crno-bijeli su u posljednji meč 8. kola ABA lige ušli oslabljeni, neigranjem Lea Vestermana, za koga klub traži zamjenu na tržištu.

Kinzi (leđa) je odigrao derbi "preko bola", dok samo šest minuta na parketu Dejana Muslija pokazuje da njegova povreda mišića takođe nije zaliječena.

Zvezda je počela utakmicu kompletna, ali je Branko Lazić već u četvrtom minutu izvrnuo skočni zglob i nije se vraćao u igru.

Crno-bijelima ostaje da se u minimalnom roku pregrupišu za evroligaški okršaj sa Barselonom, u četvrtak u Pioniru, dok Zvezda putuje u Rusiju, na megdan Lokomotivi Kubanj, u odličnom raspoloženju poslije četiri uzastopne pobjede u oba takmičenja.

Igrač utakmice svakako je Boban Marjanović, koji je Zvezdu - uz pomoć Dženkinsovih trojki - sam održavao u rezultatskom egalu tokom prvog poluvremena.

Tek u drugom dijelu, kao protiv Lijetuvos Ritasa, proradili su Blažič i posebno Nelson, koji se u odbrani namučio sa Bogdanovićem, ali je sačuvao snagu i prisebnost za nekoliko ključnih akcija u napadu - što koševa, što asistencija.

Kod crno-bijelih, sve u granicama očekivanja, što se tiče individualnog učinka.

Bekovski tandem Milosavljević - Bogdanović ubacio je nešto više od 50 odsto poena čitavog tima. Lovernj je pružio još jednu odličnu partiju, a Kinzi koliko je mogao pod povredom. Gagić se lavovski borio, Milutinov naivno zaradio bar tri od pet faulova i to je manje-više sve čime je Vujošević raspolagao na ovoj utakmici.

PARTIZAN NIS: Aranitović, Lovernj 14 (10sk, 3ukr, 2blk), Dalo 1, Milutinov 5, Milosavljević 20 (5sk, 3as), Bogdanović 22 (3sk, 3as, 3blk), Gagić 7 (7sk), Musli 1 (4sk), Šalić, Andrić, Kinzi 13 (5sk, 3as, 2ukr), Bezbradica.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Mitrović (4sk), Lazić 2, Blažič 13, Simonović 2, Marjanović 27 (6sk, 2blk), Radenović (7sk, 2ukr), Katić 4, Ristić, Nelson 15 (3sk, 4as), Dženkins 13 (3ukr), Šilb 10 (8sk, 6as).



REZULTATI 8. KOLA:

Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom 83:86 (73:73)

odigrano u nedjelju:

Cedevita - Radnički Kragujevac 79:71
Mega Vizura - Široki 82:73

u subotu:

Zadar - MZT Skoplje 72:70
Igokea - Solnok 72:58
Budućnost - Olimpija 76:78
Krka - Cibona 66:77

TABELA: Zvezda 6-2, Partizan 6-2, Cedevita 6-2, Budućnost 5-3, Cibona 5-3, Igokea 5-3, Mega 4-4, MZT 3-5, Radnički 3-5, Krka 3-5, Zadar 3-5, Solnok 3-5, Olimpija 2-6, Široki 2-6.

PAROVI 9. KOLA:
Cibona - Zadar, MZT - Igokea, Olimpija - Cedevita (subota), Solnok - Budućnost, Široki - Krka, Radnički - Partizan (nedelja), Zvezda - Mega (ponedeljak).

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom 21:14

Partizan je nakon koša Šilba za 10:8, čvrstom odbranom i kontranapadima napravio seriju od 9:0, tako da je već u osmom minutu stekao "plus 11".

Ipak, Zvezda je uprkos bezidejnoj igri uhvatila priključak, iskoristivši ulazak sa klupe "rovitog" Muslija i mladog Daloa, koji je uprkos odsustvu Vestermana zadržao dosadašnju ulogu (21:14).

Crveno-bijeli su već u četvrtom minutu ostali bez Branka Lazića, koji je povrijedio skočni zglob.

POLUVRIJEME: Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom 39:38 (21:14, 18:24)

Domaćin je čuvao solidnu zalihu do sredine druge dionice i 29:21, kada je Dženkins trojkom iz trka započeo Zvezdin "kam-bek". Tada je Radonjić poslije dužeg sjedenja na klupi vratio Bobana Marjanovića, koji se u nastavku pokazao kao igrač za koga Partizan nema rješenja.

Džin crveno-bijelih poentirao je na razne načine, uglavnom spuštajući loptu u koš, ali je imao i jedan efektan pogodak jednom rukom preko Muslija, uz ubačena oba slobodna bacanja.

Partizan je ispustio skoro cijelu svoju zalihu dok je Vujošević odmarao Dragana Milosavljevića. Bogdanović je sa promjenljivim uspjehom pokušavao da kreira iz "pik end rola", a Lovernju je ponestalo svježine (Milutinov u 14. minutu izašao zbog tri faula), pa je u tom dijelu meča najviše korisnog u napadu odradio Gagić.

Zvezdu je na poen zaostatka doveo Blejk Šilb, košem preko ruku Bogdanovića u posljednjem sekundu.

STRIJELCI: Bogdanović 11, Milosavljević 8, Lovernj 6, Gagić 5, Kinzi 4, Milutinov 4, Dalo 1 - Marjanović 14, Dženkins 7, Šilb 6, Katić 4, Nelson 3, Lazić 2, Simonović 2.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom 60:54 (21:14, 18:24, 21:16).

Zvezda je dva puta imala minimalno vođstvo (42:43, 52:53), ali ga je Partizan vraćao odmah u sljedećem napadu. Bogdanović je prodorima pravio mnogo problema odbrani crveno-bijelih, ali su Partizan opteretile četvrta lična Milutinova (Muslija nema u igri) i Kinzijev bol u leđima.

Potez treće dionice izveo je Milosavljević, koji se poslije Gagićeve blokade Dženkinsu stuštio ka Zvezdinom košu i iz naskoka pogodio uz zvuk sirene za "plus šest" - 60:54.

POSLIJE 40 MINUTA: Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom 73:73 (21:14, 18:24, 21:16, 13:19).

Zvezda se odbranom ponovo vratila u život! Partizan četiri i po minuta nije znao za koš iz igre, samo je Lovernj ubacio dva bacanja i Blažič je solo prodorom i trojkom preokrenuo na 62:64. Interesantno, bili su mu to prvi poeni iz igre.

Crno-bijeli su odmah uzvratili serijom od 6:0 (Milosavljević, Kinzi), ali umor je počeo da čini svoje i Vujoševićev sastav nije uspio da sačuva tih 68:64, odnosno 71:67, koliko je bilo 2:20 minuta prije kraja.

Prvi priključak donio je Nelson zlata vrijednom trojkom (68:67), a Blažič i Marjanović serijom od 0:6 odveli Zvezdu na prag trijumfa - 71:73.

Gagić je promašio težak šut preko Marjanovića, Blažič nije "ovjerio" pobjedu trojkom, a dok je vrijeme isticalo, Gagić je spustio loptu Lovernju na niski post i Francuz je odradio ono što najbolje zna!

Simonovićev očajnički pokušaj sa devet metara, poslije tajm-auta, nije otišao na pravo mjesto i publika je dobila na poklon još pet minuta zaista bespoštedne borbe i košarke na visokom nivou...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC