• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Popraviti utisak iz Izmira

Košarkaši Igokee u srijedu (20.15 h) dočekuju Karšijaku u petom kolu Evrokupa s ciljem da se revanširaju za debakl u Turskoj od 30 razlike.

 IGOKEA: Popraviti utisak iz Izmira Izvor: MONDO

Na startu takmičenja u Evropi, "igosi" su u Turskoj prošli kao "bosi po trnju", pa u srijedu pred svojim navijačima u Laktašima imaju priliku da se iskupe za ubjedljivi poraz od +30.

To neće biti nimalo lako jer su Turci lideri Grupe E sa skorom od 4-1, dok se Aleksandrovčani nalaze na začelju tabele sa samo jednom pobjedom.

Osim toga, promjene na klupi - smjena Dragana Bajića sigurno je doprinijela da se malo poljulja samopouzdanje igračima, iako je njegov pomoćnik uspješno odradio "vatreno krštenje" protiv mađarskog Solnoka u ABA ligi.

Na konferenciji za štampu prvaka Bosne i Hercegovine, novi šef struke Milutin Latinčić rekao je da je osnovni zadatak njegovog tima da nastavi sa dobrim partijama bez obzira na krajnji ishod utakmice.

"Naravno, želimo i da popravimo utisak iz prvog meča u Turskoj, koji je Karšijaka dobila sa 30 razlike. Da bi to ostvarili moramo da zaustavimo njihove najbolje igrače - američkog beka Bobija Diksona i urugvajskog centra Estebana Batistu. Kompletna igra turskog tima zasniva se na njihovim individualnim kvalitetima. Ako uspijemo da ‘razbijemo’ njihovu saradnju, vjerujem da ćemo biti veoma blizu dobrog rezultata", rekao je Latinčić okupljenim novinarima.

PAVKOVIĆ NIJE S NAMA



Trener Igokee je dodao da će za utakmicu sa Karšijakom imati na raspolaganju samo 11 igrača, među kojima neće biti Miljan Pavković.

"Goran Gajović je i dalje povrijeđen, Željko Klještan nije registrovan i za Turke na raspolaganju imam 11 košarkaša, pošto Miljan Pavković od juče nije trenirao. Iskreno detalje ne znam, da li je s njim raskinut ugovor ili je u procesu raskida saradnje. Uglavnom, on je veoma dobar igrač, korektno smo se rastali", izjavio je Latinčić i dodao da ne želi pričati o eventualnim pojačanjima.

"O tome ćemo kasnije…Sad je najvažnije da ‘utreniramo’ neke detalje koje sam zamislio. Dakle mnogo promjena i odstupanja od igre bivšeg trenera Bajića neće biti, samo ćemo mijenjati nijanse".

Trener "igosa" je potvrdio da zbog posljednjih dešavanja u klubu ekipa nema problema sa samopouzdanjem pred sutrašnju utakmicu i da se ono dizalo još od meča sa ljubljnskom Olimpijom.

"Od tada smo u uzlaznoj putanji jer smo protiv Ljubljančana prvi put igrali odbranu na željenom nivou. Poslije toga uslijedile su pobjede u Bugarskoj, Zadru, gubili smo neke mečeve nesrećno poput Himkija, ali smo odigrali na visokom nivou", zaključio je Latinčić.



Amerikanac Tedi Gipson je u najavi meča bio vrlo kratak i jednostavan, ali je u nekoliko riječi sažeo recept za pobjedu.

"Kao i obično pred svaku utakmicu moramo biti čvrsti i igrati mudro kako bi zabilježili pobjedu. Snažno, jako i pametno je recept za trijumf"
, izjavio je Gipson.

GRUPA E

Srijeda:

Lukoil - Hapoel (17 h)
Asesoft - Himki (18.30 h)
Igokea - Karšijaka (20.15)

TABELA: Karšijaka 4-1, Himki 4-1, Hapoel 3-2, Asesoft 2-3, Lukoil 1-4, Igokea 1-4.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC