• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Vejda, nema Džejmsa, nema problema!

Kris Boš podsjetio je sve da i dalje može da bude prva napadačka opcija Majamija. Ubacio je osam od devet šuteva.

 Nema Vejda, nema Džejmsa, nema problema! Izvor: MONDO

Majami Hit bez povrijeđenog Dvejna Vejda, a Lebron Džejms ubacio samo 13 poena uz šut iz igre 6/13 bez "opaljene" trojke.

Reklo bi se da je šampion bio u problemu prethodno veče.

Međutim, realnost je drugačija: Majami je pobijedio Atlanta Hokse osmi put u posljednjih devet mečeva, a peti put uzastopno. I to ubjedljivo! Bilo je 104:88, uz podatak da je od startera Hoksa samo Al Horford ubacio više od devet poena, odnosno 12!

U "Amerikan erlajns areni", letio je Kris Boš koji je do 19 poena stigao šutem 8/9 iz igre. Sa 25 minuta na terenu poslije duže vremena, pratio ga je Rej Alen sa 17 poena, dok se Mario Čalmers poslije utakmice suspenzije vratio sa 14 poena.

Vejd je utakmicu posmatrao sa strane zbog bolova koje osjeća u svojim problematičnim, suvim kolenima. On je za vikend odigrao dve utakmice u dva dana i odmah se probudio sa bolovima, koji su ga u dobrom dijelu prošle sezone, naročito plej-ofu, usporili u namjeri da pruži cijelog sebe na parketu. Majami je 30. oktobra izgubio od Filadelfije bez Vejda, sada je lako dobio meč.

Tim Erika Spolstre "prelomio" je meč početkom treće četvrtine, nakon što je na poluvremenu imao tri poena prednosti. Tada je povukao Čalmers kreirajući seriju 9:0, što je Majamiju donijelo 14 poena prednosti. Do tog trenutka, plej Hita imao je 1/4 iz igre. To se dopalo Bošu, koji često prepušta Džejmsu i Vejdu da budu prvi potrošači u napadu, ali je prethodne noći dokazao da i dalje može i umije da bude prvi strelac tima.

Promašio je samo jednom iz igre i imao presudnu ulogu u drugom poluvremenu, u trenucima kada se Džejms mučio da pronađe ritam.

Od svih majstora u timu Atlante, ne računajući povrijeđenog Pola Milsapa, iskočio je momak iz drugog plana, Majk Skot sa 15 poena, ali je njegov napor, uz Horfordovih 12, bio premali. Džef Tig ušao je u meč sa prosjekom od 19 poena i devet asistencija za Hokse ove sezone, ali je bio mizeran na obje strane terena. U napadu je stigao do devet poena uz 4/13 iz igre, ali i sedam asistencija, dok u odbrani nije uspio da zaustavi Čalmersa.

U cijeloj ovoj tužnoj večeri za Atlantu, jedan momak uspio je u svojoj namjeri, a to je Kajl Korver. On vozi svoju trku i trenutno je stigao do 84. uzastopne utakmice u kojoj je postigao bar jednu trojku, sinoć tri iz pet pokušaja. Korver je u drugoj najdužoj seriji u istoriji lige!

Majami do kraja sedmice igra dva derbija Floride sa Orlando Medžikom, prvo u gostima, pa kod kuće, prije puta u Finiks, Arizona. Hoksi takođe imaju "back-to-back" mečeve sa rivalom sa istoka, prvo dočekuju Pistonse, pa idu u Detroit, prije nego što ugoste Boston.

Džon Vol je u pobjedi Vašingtona nad Minesotom od 104:100 zabilježio rekord karijere od 16 asistencija. Jan Veseli je s klupe, uz jedno sjajno zakucavanje, ubacio osam poena, dok je prvi centar Minesote Nikola Peković završio meč sa 13 poena i šest skokova, koliko je imao i njegov bivši saigrač iz Partizana.

REZULTATI:

Vašington - Minesota 104:100
/Bil 25, 5 sk, Vol 14, 16 as, 5 sk, Veseli 8, 6 sk - Lav 25, 11, Peković 13, 6 sk/

Detroit - Njujork 92:86
/Staki 21, 5 as, Monro 16, 11 sk - Entoni 25, 7 sk, 7 izg, Smit 18/

Majami - Atlanta 104:88
/Boš 19, 5 sk, Alen 17, Čalmers 14, Džejms 13 - Skot 15/

Hjuston - Boston 109:85
/Džons 24, 9 sk, Hauard 10, 11 sk, 3 bl - Li 17, Bredli 11/

Sakramento - Finiks 107:104
/Kazins 27, 12 sk, 3 as, 4 ukr, 2 bl - Tomas 19 - Grin 23, Moris 19, Fraj 17/

(MONDO, Foto: Beta/AP/Wilfredo Lee )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC