• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropa se preziva "One Team"

Kao nikad ranije, humanitarna akcija Evrolige nazvana "One Team" biće upravo to - svi košarkaši svih ekipa u narednom kolu odreći će se prezimena.

 Evropa se preziva "One Team" Izvor: MONDO

Svi košarkaši Evrolige, širom Evrope, od Krasnodara, do Malage, od Kaunasa i Viljnusa, do Tel Aviva, računajući i srpske momke u crno, odnosno crveno-bijelim dresovima, igraće bez svojih prezimena na leđima u okviru 6. i 7. kola prve faze.

Tako će svaki akter na terenu pokazati svoju privrženost humanitarnoj akciji nazvanoj "One Team" koju i ove sezone sprovodi Evroliga, uz pomoć klubova učesnika takmičenja.

Cilj je pomoć djeci ometenoj u razvoju, a Evroliga ovu akciju sprovodi u partnerstvu sa organizacijom "Specijalna Olimpijada" (Special Olympics), najvećom svjetskom humanitarnom organizacijom koja se bavi djecom i odraslima ometenim u razvoju. "Specijalna Olimpijada" svake godine, širom planete organizuje razna takmičenja za osobe sa posebnim potrebama i u njima učestvuje oko 4,2 miliona takmičara iz 170 zemalja.

Evroliga pomaže ovu organizaciju od 2009. godine, a ovo će biti prvi put da će se svi najbolji košarkaši Evrope igrati pod istim prezimenom - "One Team".

(MONDO, Foto: euroleague.net )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC