• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ranjeni smo, ali nema predaje

Trener Partizana svjestan svih problema kaže da je nerealno da Partizan pobijedi Barselonu, ali da se njegovi igrači nijednog trenutka neće predati.

 Vujošević: Ranjeni smo, ali nema predaje Izvor: MONDO

Pred košarkašima Partizana je novo iskušenje - duel sa Barselonom.

Crno-bijeli će se na megdan slavnom klubu u Pioniru izaći opterećeni neuspjesima od CSKA i Crvene zvezde, ali i povredom prvog organizatora igre.

Poraz od "armejaca" u prošlom evroligaškom kolu bio je sa najvećim minusom u bogatoj istoriji igranja "parnog valjka" u evropskim takmičenjima. Dugi, ništa manje bolan, stigao je od "vječitog" rivala pred domaćom publikom.

Ali, upravo je ta druga utakmica protiv gradskog rivala dala nadu crno-bijelima da mogu do iznenađenja protiv Katalonaca u paklenoj atmosferi beogradske hale.

Iako suočen sa povredama, prije svih prvog pleja Lea Vestermana, košarkaši aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige, odigrali su borbeno od prvog do posljednjeg minuta i nijanse su odlučile da pobjeda poslije dodatnih pet minuta pripadne Zvezdi.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević ističe da njegov tim "ranjen" i da nije realno da pobijedi Barselonu, ali da svi igrači žele pobjedu u meču 6. kola Evrolige.

"Utakmica će biti košarkaški spektakl i publika će vidjeti kvalitetnu košarkašku predstavu. Igrači će sigurno pružiti svoj maksimum, a za pametne i razumne to je najviša vrsta pobjede. Vidjećemo zašta će taj maksimum biti dovoljan. Uz pomoć publike koja je uvijek uz nas vidjećemo koliko možemo. Volio bih da oni nemaju svoj dan, ali crno na bijelo, Barselona je favorti", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

RAČUN ODBLOKIRAN

Vujošević je rekao da je račun kluba juče bio blokiran, ali je danas napravljen sporazum sa bankom Marfin, tako da klub može da pokuša da na tržištu nađe zamjenu za povrijeđenog Vestermana.

Glavni protivnici Partizanu za plasman u Top 16 fazu su Budiveljnik i Nanter, ali poslije pobede Nantera u Barseloni crno-bijelima je potrebno jedno iznenađenje - pobjeda u gostima ili pobjeda nad favoritom kod kuće.

"U ovom stanju nije realno da napravimo nijedno iznenađenje. Fali nam plejmejker i mi ćemo se truditi da to riješimo u najkraćem roku, ali nećemo da žurimo i da pravimo greške jer nam od toga zavisi ostatak sezone... Svakako smo 'ranjeni', ali utakmica protiv Zvezde pokazala da su igrači spremni da se junački bore", kazao je Vujošević i dodao:

Foto: MN Press

"Poraz od CSKA od 42 razlike je najteži u našoj istoriji, ali kad se vodi ovako mlad tim treba da se ima širok spektar očekivanja. Partizan je izgradio ugled u Evropi, protivnici nas poštuju i žele da nas pobijede maksimalnom razlikom".

Meč u Moskvi su zbog povreda propustili Tarens Kinsi i Dejan Musli, a trener crno-bijelih je rekao je ekipa u dobrom zdravstvenom stanju.

"Ljekarski, situacija je dosta dobra, ali nije idelana. Razni igrači imaju različiti stepen osjetljivosti na bol. Svi imaju želju da igraju, ali ne možemo očekivati da se igra preko bola ako to može da donese ozbiljniju povredu", kazao je on.

Vujošević je zamolio publiku da ne baca predmete na teren i iznio da Evroliga vodi istragu protiv njega zbog ponašanja na utakmici sa Fenerbahčeom.

Košarkaš Partizana Žofre Lovernj rekao je da očekuje pobjedu protiv Barselone.

"Očekujem pobjedu, naravno. Utakmica je veoma važna za nas, vidjećemo kako će se odvijati, ali siguran da ćemo se maksimalno boriti. Protiv Zvezde smo pokazali da možemo da igramo bez Lea. Izgubili smo ali kad se izgubi na dobar način glava može da se zadrži gore. Moral nam je podignut uprkos porazu", kazao je Lovernj.

Meč 6. kola Evrolige između Partizana i Barselone igra se sutra, četvrtak, od 20.45 u beogradskom Pioniru.

(MOONDO/Beta:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC