• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Radnički umalo da sve zabrlja

Kragujevčani poslije 18 poena prednosti u posljednjem kvartalu protiv Panioniosa "čupali" pobjedu u 6. kolu Evrokupa. Slavili su sa 84:77.

 EVROKUP: Radnički umalo da sve zabrlja Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog upisali su četvrti trijumf u Evrokupu ove sezone.

Kragujevčani su u hali "Jezero" pobijedili Panionios rezultatom 84:77 (20:17, 21:18, 27:15, 16:27) u 6. kolu.

Oni su tako odškrinuli vrata drugog kruga takmičenja, budući da su dobili direktnog rivala za jednu od prve tri pozicije u Grupi H. Panionios, koji je slavio u prvom meču pred domaćom publikom sa 77:72, sada ima skor 3-3.

Radnički je, predvođen Marko Marinovićem, veliku prednost stekao u trećoj četvrtini koju je dobio sa 27:15. Uprkos tome, ekipa Miroslava Nikolića u posljednjih 10 minuta grčevito se borila za trijumf. Naime, poslije odlične igre i vođstva od 18 poena (68:50) uoči posljednje dionice, Radnički se prerano opustio i gostima dozvolio da stignu na korak od preokreta.

Atinjani su se serijom 27:13, približili na "minus četiri" (77:81), ali na radost domaćih nisu imali dovoljno vremena da naprave iznenađenje. Jović i Marinović su u posljednjim sekundama meča sa linije slobodnih bacanja obezbijedili trijumf svom timu.

Najbolji u redovima Kragujevčana bili su Marko Marinović sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije, Muftau Jaru ubacio je 16 uz 10 uhvaćenih lopti, Dušan Mlađan 12, a Sava Lešić 11 pogodaka.

Kod Panioniosa istakao se Erik Mekalum sa 26 poena, dok je Uroš Duvnjak, najefikasniji u prvom meču u Atini, postigao samo četiri poena u Kragujevcu.

Radnički sada zauzima drugo mjesto na tabeli Grupe H sa skorom 4-2, tik iza Bešikataša koji je upisao pet pobjeda i poraz u dosadašnjem toku Evrokupa.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC