• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Igokea u produžecima slomila Turke!

Košarkaši Igokee poslije dva produžetka savladali Karšijaku u meču šestog kola Evrokupa u Laktašima - 110:98 (18:17, 17:17, 15:27, 24:13, 36:24)!

 EVROKUP: Igokea u produžecima slomila Turke! Izvor: MONDO

"Igosi" su u meč ušli vrlo angažovano s namjerom da se revanširaju gostima iz Turske za debakl na startu takmičenja u Izmiru, gdje su Turci slavili sa 30 razlike.

To su i uspjeli u srijedu uveče u prvih 20 minuta kada su stekli minimalnu prednost (35:34), ali su u trećoj četvrtini gosti briljirali, a posebno dvojac Bobi Dikson - Esteban Batista, potpomognut Leom Lionsom, čije je zaustavljanje u najavi utakmice apostrofirao novi trener šampiona Bosne i Hercegovine Milutin Latinčić kao "ključ trijumfa".

Ipak, njegovi izabranici upravo za njih nisu imali rješenja posebno u trećem kvartalu koji je pripao gostima iz Izmira sa 12 pogodaka razlike (27:15).

Međutim, u posljednjih 10 minuta, Aleksandrovčani su izvukli posljednji atom snage i pojačali odbranu, gosti su počeli i da promašuju, pa su "igosi" uspjeli da u samu završnicu uđu s minimalnom prednošću Turaka.

Onda je plej domaćih Nemanja Gordić na osam sekundi do kraja uspio da polaganjem izbori produžetak (74:74) i produži nadu šampiona BiH da može stići do druge evropske pobjede.

U dodatnih pet minuta, a potom još pet minuta, igralo se praktično koš za koš, ali su u višu brzinu ubacili domaći košarkaši i stekli pet razlike čime su "prelomili" utakmicu pred oko 1.000 gledalaca u dvorani u Laktašima protiv dosadašnjeg lidera Grupe E.

Kod Aleksandrovčana najbolji učinak imao je Branko Jorović sa 27 poena, Tedi Gipson je uknjižio 25, a solidni su bili Nemanja Gordić sa 16 i Siniša Štemberger sa 15 pogodaka.

Bobi Dikson - Esteban Batista ukupno su dali 49 poena, Amerikanac 22, a Urugvajac 27 koševa. Džon Dibler je postigao 20, a Leo Lions pet pogodaka manje.

GRUPA E

Srijeda:

Lukoil - Hapoel 76:63
Asesoft - Himki 72:95
Igokea - Karšijaka 110:98 (74:74)

TABELA: Himki 5-1, Karšijaka 4-2, Hapoel 3-3, Asesoft 2-4, Lukoil 2-4, Igokea 2-4.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC