• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselonin čas košarke u "Pioniru"

Barselona je bez većih problema savladala umorni Partizan 82:64. Alehandro Sbrines 19 poena, Džejkob Pulen 13.

  Barselonin čas košarke u "Pioniru" Izvor: MONDO

Partizan i Barselona su se do sada sastajli 17 puta, a prednost je na strani katalonskog kluba 10-7. Igrali su osam mečeva u "Pioniru", a crno-bijeli imaju šest pobeda. Ovo je bio deveti i zaslužena pobjeda Barse.

Čini se da Barselona nikada nije lakše pobijedila Partizan, koji sa "kratkom klupom" i nedostatkom rotacije, i prije svega velikim umorom, nije uspio da se suprotstavi raspoloženim igračima katalonskog kluba, a prije svih Alehandru Abrinesu i Džejkobu Pulenu.

Partizan - Barselona 64:82 (17:11, 15:27, 12:26, 20:18) u 6. kolu Grupe A Evrolige.

I da je Partizan kompletan teško je da bi mogao da se nada trijumfu protiv ovakve Barselone, koja je izvukla pouke od iznenađujućeg poraza na svom terenu od Nantera. Poraz koji je više zabrinuo Partizan, nego Barselonu, jer katalonski klub ima kvalitet za mnogo više od pukog prolaza u narednu fazu Evrolige.

Utisak je da je Partizan veću šansu propustio u onoj utakmici u Barseloni, na otvaranju nove sezone kada je mogao i da napravi "brejk".

Na energiju i podršku navijača Partizan je odigrao prvu četvrtinu i dobio je 17:11, nakon serije od 9-0. I Tarens Kinzi je tada još mogao da doprinese u napadu. Ali, onda je Alehandro Abrines preuzeo konce igre u svoje ruke. Pogađao je sa distance, a priključio mu se Džejkob Pulen koji je iskoristio svaki sekund proveden na parketu.

Snažni Džoi Dorsi je potpuno zatvorio reket, pa se činilo čak da je po Partizan bolje kad je u igri Ante Tomić!

Partizan, dok je imao snage, parirao je Barseloni, koja je od treće četvrtine potpuno dominirala i u odbrani i u napadu. Trojkama Pulena (nakon što mu se lopta odbila u ruke), a potom i Abrinesa sa osam metara(!) Barselona je prelomila utakmicu, iako su bili tek uvodni minuti u drugom poluvremenu. Tada je bilo 50:36, a Partizan je počeo da gubi energiju...

Probao je Duško Vujošević sa zonskom odbranom 1-3-1, ali protiv ovakve Barselone to je bilo ravno samoubistvu. Barselona je tu zonu sjajno probijala, "bušila", Dorsi je carovao pod košem, a maštoviti spoljni igrači su lako pronalazili rupe u statičnoj odbrani crno-bijelih.

Jasno je da će Partizan nekako morati da smogne snage da se regrupiše, pronađe novu energiju kako bi pokušao da protiv Nantera u gostima, a protiv Budiveljnika kod kuće pronađe put do TOP16 faze Evrolige.

Ako to i ne uradi, Grobari im neće okrenuti leđa. I večeras su u "Pioniru" bili održani i čas košarke (Barselone) i časovi ljubavi (navijači Partizana).



PARTIZAN NIS: Aranitović, Lovernj 9 (12sk), Dalo 2, Milutinov, Milosavljević 10, Bogdanović 24, Gagić 6, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinzi 11, Bezbradica.

BARSELONA: Pulen 13, Dorsi 7, Sada 4, Uertas 3, Abrines 19, Navaro 5, Todorović, Papanikolau 8, Hezonja 3, Lampe 9, Nahbar 3, Tomić 8.



CRNO-BELI: UMORNI SMO
Bogdan Bogdanović: "Ne može samo dužina Barselonine klupe da bude razlog pada u drugom poluvremenu, ima tu i malo našeg umora poslije utakmice sa Zvezdom. Ostaje nam da se borimo i vjerujemo da možemo da prođemo dalje, a u tom smislu mnogo je važna sljedeća utakmica. U međuvremenu, imamo meč u ABA ligi i trudićemo se da što prije pronađemo ritam".

Dragan Milosavljević: "Osjetio se malo umor od teške utakmice sa Crvenom zvezdom i zato smo pali u drugom poluvremenu. Na sve to, Barselona je imala odličan procenat šuta i mi tu nismo imali velike šanse".

MARKO TODOROVIĆ
"Atmosfera je ovdje, kao i uvek, paklena, najbolja u Evropi i mi smo to znali. Bili smo spremni na ono što nas čeka i to se vidjelo na terenu. Igrali smo dobru odbranu i iz toga došli do lakih poena".



TOK UTAKMICE:

- četvrta četvrtina - (19:18)

Realnost je da Barselona drži čas košarke u "Pioniru". A umorni crno-bijeli se ne predaju i bore se... Milosavljević nagrađuje publiku za podršku ulazom i pogotkom.

Velika borbenost košarkaša Partizana, koji su se izborili za nekoliko napada i onda trojka Bogdanovića. Tek druga trojka crno-bijelih - 66:50. Maćej Lampe pogađa poslije dugog napada Barselone, koja se "nahvatala" lopti pod obručem Partizana.

A onda nova trojka Bogdanovića 53:68. Abrines je promašio trojku, ali Lampe je lako uhvatio loptu pod košem Partizana i poentira - 53:70.

Barselona sjajno napada i "buši" Partizanovu zonsku odbranu. Odlično kretanje, brze lopte, a imaju i pomoć košarkaša domaće ekipe, jer ne pokrivaju i gotovo pasivno posmatraju dešavanja pod svojim košem.

- treća četvrtina - (12:26)

Partizan je počeo drugo poluvrijeme pogotkom Lovernja - 34:38. Tomić je promašio zakucavanje, ali se lopta odbila do Pulena koji je pogodio trojku - 34:41. Uslijedio je pogodak Tomića, a Kinzi je vezao dva promašaja. Siguran početak Barselone što se ogleda na rezultat, prvi put dvocifrena razlika 45:34. Gagić je uzvratio 36:45. Pa, onda Papanikolau 47:36.

I onda nevjerovatni Aleks Abrines, trojka sa osam metara za 50:36. Barsa je zakucavanjem Dorsija otišla na +16. I onda nova izgubljena lopta... Partizan izgleda loše, ali ne smije se zanemariti činjenica da su crno-bijeli veoma umorni.

Milosavljević je pogodio oba penala 38:52, a onda i Gagić o tablu 40:52. Grobari pružaju podršku. Ah, taj Abrines...

Kinzi se poslije nekoliko promašaja upisao u drugom poluvremenu - 42:54. Nova briga za Partizan. Kinzi je nezgodno doskočio, uhvatio se za zglob. Za svaki slučaj je izašao. Uslijedila je deveta izgubljena lopta za Partizan.

Džoi Dorsi je ukucao loptu u koš i izborio se za dodatno slobodno bacanje. Barsa probija zonu 1-3-1 hranjenjem snažnog Dorsija. Barsa vodi 59:42.

Nova trojka Barselone. Ne, nije Abrines, sada je Marselinjo Uertas (62:42). Bogdanović pogotkom spušta na ispod 20 razlike.

Bezbradica je lupio "bananu" Nahbaru. Bar mala utjeha.



- prva četvrtina - (17:11)

Poslije dva minuta bez poena za Partizan, "proradio" je Kinzi, koji je vezao pet poena - 5:6. Ante Tomić raspoložen za igru. Uzvraća kapiten Partizana Dragan Milosavljević, a potom ukradena lopta i kontra Kinzija - 9:6.

Prva trojka za Partizan (Bogdanović) za 12:6. Partizan je u seriji! Pogađa i Milosavljević - 14:6. Serija crno-belih 9-0.

Seriju prekida Ante Tomić - 14:8. Bogdanović pogađa jedno od dva penala (do sada četiri promašaja crno-bijelih) - 15:8. Prva trojka za Barselonu - Abrines 15:11. Lovernj "duga dvojka" za 17:11. Abrines nije pogodio trojku.

- druga četvrtina - (15:27)

Kontra Barse, a Kostas Papanikolau poentira - 17:13. Još jedna presječena lopta, Sada je bio u kontri, faulirao ga je Lovernj. Odmah tajm-aut Vujoševića. Sada pogađa oba penala za 17:15. Serija Barse 6-0 za izjednačenje 17:17. A onda konačno pogodak Bogdanovića, 19:17. Aleks Abrines ponovo pogađa iz daljine - 19:19.

Nova kontra Barse i ponovo vodi 21:19. Ali, Dejan Musli pogađa težak šut, 21:21. Međutim, Boštjan Nahbar pokazuje zašto je došao u katalonski klub. Trojka Slovenca. Uzvratio je Bogdanović, pogodivši uz prekršaj. Vraćena je trojka - 24:24.

Lovernj je pročitao namjeru Tomića i postavio je "rampu", ali Boris Dalo je pogriješio dodavanje.

Aleks Abrines je, za sada, velika enigma za odbranu crno-bijelih. Ulaz i pogodak na drugi obruč, vodi Barsa 26:24. I opet Abrines, trojka - 29:24. Uzvratio je Kinzi, 29:26, a potom je ukrao loptu Abrinesu, međutim nije uspio da poentira iz kontre. Težak šut Bogdanovića i pogodak - 28:29. Novi pogodak Bogdanovića za preokret - 30:29.

Na obje strane promašaji za tri poena. Ali, jednom je moralo da uđe. Džejkob Pulen pogađa za tri, ali Boris Dalo ponovo poravnava - 32:32. Maćej Lampe je polovičan sa penala - 33:32.

Partizan nije iskoristio napad, a Huan Karlos Navaro kad ostane sam na liniji za tri poena... zna se - 36:32. Barselona je do sada pogodila pet trojki iz 12 pokušaja. Barsa je završila poluvrijeme probojem i polaganjem Pulena, vođstvo od 38:32.

Detalj iz prvog poluvremena: neki navijač je nešto ubacio na parket, ali su ga ostali odmah uhvatili i izbacili iz hale!

(MONDO, Foto: MN Press, Partizan.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC