• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Poraz jača motiv

Prinudni plejmejker Partizana NIS preuzeo odgovornost za pad u igri u drugom poluvremenu meča protiv Barselone.

 Bogdanović: Poraz jača motiv Izvor: MONDO

Eh, kad bi utakmica trajala 10 ili 20 minuta...

Onda bi i ovako oslabljeni i uzdrmani Partizan imao šansu da ruši evropske velikane, kao u ne tako davna vremena. Ali, Evroliga je najjače klupsko takmičenje na kontinentu i tu niko nema sažaljenja prema tuđim problemima.

Prošle nedjelje je CSKA na brutalan način iskoristio odsustvo trojice "startera" crno-bijelih, zatim je došao red na Barselonu, da demonstrira sav svoj talenat i zadivi dobar dio publike u Pioniru.

Ravnopravna borba potrajala je 19 minuta, zatim su Katalonci serijom od 6:0 do odlaska na odmor najavili šta će se događati u nastavku meča 6. kola (64:82)...

"Nismo uspjeli da ponovimo dobru igru iz većeg dijela prvog poluvremena. Svi smo sada pod depresijom, ja sigurno osjećam odgovornost i krivicu što nisam mogao duže da izdržim u visokom ritmu. Ali, što je ubjedljiviji poraz, to je veći motiv za dalje. Tako je bilo i tako mora da bude. Okrećemo se narednim utakmicama, još postoji nada za plasman u Top 16", rekao je Bogdan Bogdanović novinarima u svlačionici srpskog šampiona.

Ne treba biti naročiti poznavalac košarke, pa uvidjeti da je "dužina" klupe u ovom trenutku nepremostiv Partizanov problem u mečevima sa vrhunskim evropskim ekipama.

"Sigurno da nam je teško. Barsa rotira 10-11 igrača i logično je da su nadmoćniji u odbrani i da u napadu imaju više rješenja i opcija. Opet, to ne može da nam bude alibi za loš početak drugog poluvremena. Bilo je tu isforsiranih šuteva i izgubljenih lopti, što su oni znali da kazne".

Bogdanović (24 poena, jedna asistencija, četiri greške) se složio sa konstatacijom novinara da Partizan u aktuelnom sastavu, bez pravog organizatora igre i sa nekoliko "rovitih" igrača, mora da igra bez greške da bi pobjeđivao, ili bar bio ravnopravan evroligaš.

"Kao što smo protiv Zvezde 35-36 minuta odigrali perfektno, tako je trebalo i danas. Ja sam izgubio neke lopte poslije kojih su oni pobjegli na 10-12 razlike..."

"Nemam iskustva na ovoj poziciji. Nepotrebno stanem sa driblingom, pa izgubim loptu, nemam rutinu da prepoznam pravi trenutak za dodavanje... U drugom poluvremenu je pala cijela ekipa, to je i mene povuklo dole... Potreban nam je plejmejker koji može bolje da organizuje ekipu".

U nedjelju slijedi gostovanje u Kragujevcu, zatim put u Francusku, gdje meč protiv Nantera može mnogo toga da razriješi.

"Moramo u Kragujevcu da tražimo pobjedu, da ne uđemo u seriju poraza kao prošle godine u decembru. Što se tiče Nantera, biće teška utakmica u svakom pogledu. Znamo i oni i mi šta možemo da dobijemo, šta da izgubimo. Poslije nam ostaje i Budiveljnik u Areni, ali da idemo korak po korak".

Prema riječima Duška Vujoševića, nije lako pronaći pravo pojačanje usred sezone. Ako ga Partizan ne obezbijedi u narednih nekoliko dana, vrlo vjerovatno će morati da se zadovolji selidbom u Evrokup, gdje od ove godine idu ekipe koje se ne plasiraju u Top 16 Evrolige.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC