• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić: Ovakvu Zvezdu nisam poznavao

Centar Lokomotive Kubanj priznaje da ne može da poredi sadašnje crveno-bijele sa timom protiv kojeg se borio u dresu Partizana.

 Marić: Ovakvu Zvezdu nisam poznavao Izvor: MONDO

Poslije dugog zadržavanja na krasnodarskom aerodromu i kratkog predaha u hotelu, košarkaši Crvene zvezde Telekom upoznali su se u četvrtak uveče i sa lijepom dvoranom Lokomotive Kubanj.

Gradu širokih bulevara, od oko 800.000 stanovnika, "Lokosi" su ove godine prvi put donijeli evroligaške utakmice. Tim plaćen 20 miliona evra odlično je počeo sezonu u najjačem takmičenju i sa skorom 4-1 došao nadomak plasmana u TOP 16 fazu.

Prvi međusobni duel ruskog i srpskog tima ove jeseni završen je pobjedom Lokomotive u Kombank areni.

Drugi će biti odigran u petak, od 17.00 časova po srednjoevropskom vremenu i biće prilika da ponovo vidimo centra Lokomotive Aleksa Marića u duelu sa Crvenom zvezdom.

"Očekuje nas veoma teška utakmica i velika borba. Obe ekipe se nalaze u veoma dobroj formi. Crvena zvezda je vezala četiri pobjede, po dvije u ABA ligi i u Evroligi pa dočekuju ovaj meč sa dosta samopouzdanja. Sigurno je da nam neće biti lako da ih savladamo", rekao je on uoči treninga svog tima.

Bivši centar Granade, Partizana i Panatinaikosa živi u Krasnodaru od prošle godine i dobro je upoznat sa prilikama u državi, gradu i klubu.

Posmatrajući rezultate Lokomotive, oči "bode" činjenica da je ove sezone u gostima ostvarila svih pet pobjeda, a kod kuće doživjela čak tri poraza u šest mečeva. Australijski centar ne može da objasni taj podatak.

"Ne znam zbog čega je tako... i na početku prošle sezone igrali smo daleko slabije na domaćem terenu nego na gostovanjima. Moramo da napravimo balans između utakmice kod kuće i u gostima, odnosno da spriječimo oscilacije u igri", objasnio je Marić.

Iako je pobjeda Laboral Kuće nad Makabijem dodatno zakomplikovala borbu za plasman u TOP 16 fazu iz Grupe D, tim Jevgenija Pašutina prilično je bezbrižan na polovini takmičenja (skor 4-1).

"Evroliga je veoma teško takmičenje i naš sadašnji skor (4-1) ne mora ništa da znači. Rivali su veoma jaki i vrlo lako možemo da dođemo do učinka 4-4 ukoliko ne budemo skoncentrisani i ne pružimo igre kakve umijemo", ipak opominje snažni centar.

Kakve su šanse Partizana za plasman u TOP 16?

"Pratim sva dešavanja u Partizanu i mogu da kažem da šanse postoje, ali će biti mnogo teško. Situacija će biti daleko jasnija nakon utakmice sa Barselonom".

O crveno-bijelima ima visoko mišljenje.

"Nikako ne mogu da poredim ekipu Crvene zvezde u vrijeme kada sam nosio dres Partizana i danas... Ako nastave sa ovakvim partijama mislim da imaju dobre šanse za plasman".

Na život u Krasnodaru se navikao, iako ne može da ne konstatuje razlike u odnosu na Srbiju.

"Rusija jeste Evropa, ali se mnogo toga razlikuje u odnosu na Beograd i uopšte Balkan", objasnio je.

Pogledajte kako izgleda hala Lokomotive Kubanj:



(M. Šolak - MONDO, foto: MONDO, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC