• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinzi za MONDO: Povreda? Kakva povreda?

Amerikanac u timu Partizana NIS već dva meča odigrao očigledno "rovit", ali ne želi da o tome priča za medije. "Možemo da 'kliknemo' svakog trenutka".

 Kinzi za MONDO: Povreda? Kakva povreda? Izvor: MONDO

Dovoljno je u četvrtak uveče bilo videti Lea Vestermana u civilu i Tarensa Kinzija bez fleksibilnosti u gornjem dijelu tijela, pa shvatiti da Partizan protiv Barselone bije unaprijed izgubljenu bitku. Podrška sa tribina i velika želja mogu da nose ekipu neko vrijeme, jednu četvrtinu ili dve, ali onda neminovno na površinu isplivavaju limiti.

I protivnik dobije na sigurnosti kada jednog od najboljih igrača na drugoj strani vidi kako se pridržava za bolno mjesto, u jednom trenutku čak traži izmjenu. Tako je Kostas Papanikolau u trećoj četvrtini neometan stigao od linije za tri poena do koša. Kinzi sa svojim povređenim leđima nije mogao da izvede najobičniju promjenu pravca, lako je "ispao", a pomoći saigrača nije bilo...

"Nisam povrijeđen, u redu sam", odgovorio je "Ti Kej" na pitanje koliko ga bol ograničava na terenu.

Na pokušaj nabrajanja situacija u kojima su njegovi problemi bili vidljivi "iz aviona", stavio je do znanja da to nije tema za medije.

"Neću javno da pričam o povredi i kako se osjećam. Dobro sam. Nema potrebe da odmaram, nema potrebe da pauziram".

Kada bi Partizan imao malo veći fond upotrebljivih igrača, Kinzi bi možda mogao da se posveti terapijama i povratku u optimalno stanje. Ovako, čak i na 30 ili 50 odsto svojih mogućnosti, on za Duška Vujoševića predstavlja sigurniju "kartu" od mladića sa klupe.

Pojačanja su neophodna, ne samo na poziciji plejmejkera, ali Partizan ne uspjeva da riješi čak i taj, najakutniji problem.

"Moraš da izađeš na teren sa onim što imaš, a onda možeš da pobijediš ili izgubiš. Mi u bilo kom trenutku možemo da 'kliknemo' i da postanemo tim koji će da 'sprži' protivnika. Mislim da imamo dobru grupu momaka, koja je u stanju da odradi posao".

Upitan kakav je moral u timu poslije dva vezana poraza pred svojim navijačima i prije toga katastrofe u Moskvi, Kinzi odgovara:

"Odrasli smo ljudi. Prilično sam siguran da ovo nije najteži poraz koji se desio bilo kome od nas. Da bi došao do ovog nivoa, morao si vjerovatno da budeš i povrijeđen i otpušten, ali si sve izdržao i vraćao se. Jedino što možemo sada da uradimo je da se pripremimo za sljedeću utakmicu".

Crno-bijeli uprkos skoru 1-5 mogu u Top 16 fazu, ali su protiv Fenerbahčea i Barselone propuštene prilike da se eventualnim iznenađenjem stekne prednost u odnosu na Budiveljnik, odnosno da se isparira Nanteru, koji je napravio iznenađenje u Barseloni i deluje kao favorit za četvrto mjesto u grupi.

Tarens Kinzi ističe da je još rano pričati o gostovanju u Francuskoj.

"Sada se okrećemo sljedećoj utakmici, a ona je u okviru ABA lige (protiv Radničkog u Kragujevcu). Spremaćemo se za Evroligu kada opet dođe na red. Moj fokus je na oporavku od ove utakmice, sljedećem treningu i utakmici u nedelju. Tako funkcionišem, bez mnogo razmišljanja unaprijed i bez pesimizma".

(Ivan Bogunović - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC