• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igos" protiv "svog" MZT-a: Biće malo čudno

Krilni centar Igokee Uroš Nikolić vjeruje da će se čudno osjećati kad bude zaigrao protiv bivšeg kluba MZT-a u Skoplju.

 "Igos" protiv "svog" MZT-a: Biće malo čudno Izvor: MONDO

Nema odmora za košarkaše Igokee... Poslije drugog trijumfa u Evrokupu nad turskom Karšijakom poslije dva produžetka (110:98), već u subotu (19 h) ih očekuje gostovanje u Skoplju ekipi MZT-a u okviru devetog kola ABA lige.

"Igosi" su sa skorom od pet pobjeda i tri poraza na diobi četvrtog mjesta na tabeli regionalnog takmičenja, dok je kod Makedonaca skor obrnut - tri pobjede i pet poraza.

Međutim, prema riječima igrača Aleksandrovčana Uroša Nikolića, koji je prošle sezone nosio dres makedonskog kluba, riječ je o ozbiljnoj i kompaktnoj ekipi koju s klupe predvodi srpski stručnjak Vlada Vukoičić.

"MZT ima sličan tim kao i prošle godine predvođen iskusnim centrom Todorom Gečevskim, ali su se i dodatno pojačali Amerikancen Džastinom Rejnoldsom i dvojicom Srba - Stefanom Sinovecom i Urošem Lučićem . Biće težak protivnik", rekao je Nikolić za "Radio Igokea".

Na pitanje kako će se osjećati kad bude nastupio protiv bivšeg kluba, Nikolić je odgovorio da će to saznati tek kad istrči na parket dvorane u Skoplju.

"Iskreno da vam kažem, još ne znam, saznaću kad budem zaigrao. Vjerovatno će biti malo čudno…. Nadam se da će me makedonska publika lijepo dočekati, ali da se neće radovati na kraju utakmice".


Trener šampiona Bosne i Hercegovine Milutin Latinčić po treći put će predvoditi ekipu nakon što je otkaz dobio bivši šef sruke Dragan Bajić. U dosadašnje dvije utakmice zabilježio je obje pobjede - nad mađarskim Solnokom u ABA ligi i pomenutom Kašrijakom u Evrokupu.

"Još od Olimpije smo u dobrom ritmu, neke mečeve smo i izgubili kao protiv Himkija, ali smo odigrali odlično i nadam se da ćemo tako nastaviti i u susretu u Skoplju",
rekao je Latinčić i dodao da što se tiče Evrokupa, "ekipa nema velike ambicije" uz ogradu da će "uvijek na svakom meču davati svoj maksimum".

Drugi predstavnik BiH u ABA ligi, Široki Primorka je poslije pet vezanih poraza promijenio trenera. Umjesto Damira Vujanovića promovisan je Jakša Vulić, koji će debi na klupi imati u nedjelju na Pecari protiv Krke iz Novog Mesta.

PAROVI 9. KOLA

Subota
Cibona - Zadar 17 h
MZT - Igokea 19 h
Olimpija - Cedevita 19 h

Nedjelja
Solnok - Budućnost 17 h
Široki - Krka 19 h
Radnički - Partizan 19 h

Ponedjeljak
Crvena zvezda - Mega 20.30 h

TABELA: Zvezda 6-2, Partizan 6-2, Cedevita 6-2, Budućnost 5-3, Cibona 5-3, Igokea 5-3, Mega 4-4, MZT 3-5, Radnički 3-5, Krka 3-5, Zadar 3-5, Solnok 3-5, Olimpija 2-6, Široki 2-6.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC