• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zvezda propustila šansu u Rusiji

Lokomotiva još jednom savladala crveno-bijele, ovog puta zahvaljujući seriji od 15:2 u četvrtoj četvrtini - 79:72.

 EL: Zvezda propustila šansu u Rusiji Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom nije uspjela da napravi "brejk" na parketu lidera D grupe Evrolige, iako se u 33. minutu činilo da je to realnost, kada je Raško Katić poentirao za vođstvo od 64:60.

Od tog trenutka je Lokomotiva igrala mnogo bolje i prije svega smirenije, serijom od 10:0 preokrenula je na 70:64, a kasnije i na 75:66, pošto crveno-bijelima u prelomnih šest minuta ništa nije polazilo za rukom.

Na kraju, poraz Zvezde - 79:72 (18:19, 21:16, 19:21, 21:16)!

Tim Dejana Radonjića ostaje peti na tabeli, sa skorom 2-4, a korak naprijed u borbi za plasman u Top 16 pokušaće da napravi iduće nedjelje u Pioniru protiv Makabija.

LOKOMOTIVA: Grigorjev, Braun 16, Vilijams 13 (8as), Hendriks 13 (6sk, 2blk), Kalnietis 9 (6as), Bikov (4as), Lihodej 9, Jasaitis 8 (6sk), Zubkov, Žukanenko, Marić 1, Simon 10 (4sk).

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Mitrović 2, Lazić 5, Blažič 2, Simonović 12, Marjanović 9 (5sk), Radenović 6, Katić 9 (5sk), Ristić, Nelson 6 (3sk, 3as), Dženkins 10 (4ukr), Šilb 11 (6as, 6izg).

TIMSKA STATISTIKA

ŠUT ZA DVA POENA: Lokomotiva 16/34, Zvezda 23/47. ZA TRI POENA: Lokomotiva 12/20, Zvezda 6/18. SLOBODNA BACANJA: Lokomotiva 11/14, Zvezda 8/11.

SKOKOVI: Lokomotiva 30 (23+7), Zvezda 30 (17+13). IZGUBLJENE LOPTE: Lokomotiva 15, Zvezda 12. ASISTENCIJE: Lokomotiva 24, Zvezda 18.

Zvezda je u meč ušla pod malim psihološkim opterećenjem, jer joj je Laboral Kuća pobjedom u Tel Avivu prethodne večeri, ipak neočekivano otežala posao u grupi.

Pojavio se određeni imperativ, ali je stručni štab na čelu sa Radonjićem dobro pripremio ekipu i crveno-bijeli su većim dijelom utakmice igrali svoju igru - agresivno u odbrani, u prvom poluvremenu odlično zaustavivši "pik" Lokomotive, a raznovrsno i na momente čak lepršavo u napadu.

Poeni su ravnomjerno raspoređeni na sedam-osam igrača. Jedini je ispod očekivanog učinka ostao Jaka Blažič, koji nije uspio da se nametne i uđe u svoj prepoznatljivi ritam.

Kod Lokomotive je veliki posao odradio Hendriks u trećoj i početkom četvrte četvrtine, kada je opterećen ličnim greškama ubacio 11 od svojih 13 poena i u saradnji sa plejmejkerima Bikovom i Kalnietisom razbio do tada dobru Zvezdinu odbranu reketa.

"Iks-faktor" je svojim trojkama (3/5) postao krilni igrač Lihodej. Najvažniju je ubacio u 33. minutu, smanjivši na 63:64, čime je započeo pomenutu seriju Lokomotive od 15:2.

Domaćin je u prve tri četvrtine nekoliko puta sticao pet-šest poena prednosti, ali je Zvezda uvijek pronalazila način da se vrati u "egal".

Marko Simonović je krajem treće i početkom posljednje dionice priredio grupi navijača iz Beograda pravi šuterski šou. Trojkama je smanjio na 56:54, pa doveo crveno-bijele u vođstvo od 59:58 i 62:60.

Ponadale su se Delije da je to najava velikog trijumfa, međutim, Zvezda je ubrzo pogubila konce igre u napadu. Zaređali su Radonjićevi učenici sa izgubljenim loptama - u prvom redu Blejk Šilb - nekoliko šuteva iz blizine ostalo je na obruču, Dženkins je u kontranapadu dobio blokadu od Krune Simona...

Radonjić je dva puta u kratkom razmaku uzeo tajm-aut, pokušao da vrati svoj tim u dotadašnji ritam, međutim, nije vrijedilo. Nedostajalo je mirnoće u organizaciji napada, rutine u realizaciji, ili bar neko da iznudi faul i prekine seriju Lokomotive slobodnim bacanjima.

Tračak nade ukazao se 36 sekundi prije kraja, nakon koševa Marjanovića i Blažiča za 75:70, ali je Kalnietis solo prodorom "ovjerio" pobjedu ruskog tima.

Crveno-bijeli su sa svega dva poena ubačena za više od šest minuta, nažalost, sami poništili sve dobro što su odradili tokom više od tri četvrtine.

Poslije Tel Aviva i Panatinaikosa u Pioniru, dobili su još jednu lekciju, a njihov evropski put u 2014. godini zavisiće od toga koliko će dobro u preostala četiri kola primjeniti naučeno.



POLUVRIJEME: Lokomotiva - Crvena zvezda Telekom 39:35 (18:19, 21:16)

Potpuno ravnopravna utakmica u Krasnodaru! Lokomotiva je povela 5:0 koševima Brauna, a Zvezda odmah uzvratila serijom od 11:0, u znaku dobre igre u odbrani i učinka Lazića i Mitrovića u napadu.

Međutim, to vođstvo crveno-bijelih (5:11) nije potrajalo, pošto su domaći igrači gotovo besprijekorno šutirali trojke.

Vilijams (3/3), Jasaitis (2/3) i ostali ubacili su osam od prvih devet pokušaja van linije 6,75 metara, da bi Lihodej u posljednjem minutu "spustio" timski procenat na 80 odsto!?

Vođstvo je konstantno prelazilo sa jedne na drugu stranu, da bi u finišu poluvremena domaćin "stegao" odbranu, Zvezda napravila nekoliko grešaka, uz sporo vraćanje nazad, pa je primila pet lakih poena za 36:31 na semaforu.

VIDEO

Vilijams je svojom trećom trojkom povisio na rekordnih 39:31, ali se Simonović odmah iskupio za loš izbor u odbrani (odmakao se od sjajnog šutera) i trojkom uspostavio priključak. Uz jedno slobodno bacanje Marjanovića, to je bilo sve za prvih 20 minuta - 39:35!

POENI: Braun 12, Vilijams 9, Jasaitis 8, Simon 5, Lihodej 3, Hendriks 2 - Katić 6, Nelson 6, Lazić 5, Dženkins 4, Radenović 4, Simonović 3, Marjanović 3, Šilb 2, Mitrović 2.

(MONDO, foto: Mladen Šolak, MONDO, KK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC