• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Klub je naše ognjište

Trener crno-belih kaže da pobeda nad Budiveljnikom ima mnogo veći značaj od rezultatskog i da će to biti meč za odbranu poštovanja.

  Vujošević: Klub je naše ognjište Izvor: MONDO

"Svi su svjesni da nam pobjeda nad Budiveljnikom drži otvorena vrata za Top 16, ali nam ona znači više od toga. Znači nam za odbranu poštovanja i pokazivanje da smo ravnopravni učesnik Evrolige, čak i u ovoj situaciji u kojoj se klub nalazi", rekao je Vujošević novinarima u Kombank areni.

Meč 8. kola A grupe igra se u četvrtak od 20.45 u najvećoj dvorani na Balkanu.

Crno-bijeli su do sada zabilježili samo jednu pobjedu, uz šest poraza, a isti skor ima i ukrajinski prvak. Nanter je favorit za plasman u Top 16 sa skorom 3-5.

"Budiveljnik nema veliku tradiciju, ali ima velike ambicije i budžet, a i njima je ova utakmica važna. Mi imamo svoje prednosti, imamo mlad i talentovan tim, sa vrhunskim radnim navikama, igrače kojima je klub i ognjište", kazao je Vujošević.

Prema njegovim riječima, Partizan ne bi izabrao da igra protiv Budiveljnika u Areni, da mu je ostavljena mogućnost izbora.

"Ovaj prostor ovdje je teško osvojiti. Čak i kad ima 10.000 ljudi, hala je poluprazna i zato pozivam da što više navijača dođe na utakmicu i da budu tu kad je teško, a jeste teško. Potrebna nam je pomoć".

Jedan od najboljih košarkaša Partizana, Bogdan Bogdanović, poželio je da njegov tim ima više sreće nego u Francuskoj, u meču protiv Nantera.

"Ovo nam je bitna utakmica jer želimo da se vratimo na kolosjek za Top 16. Ne očekujem punu Arenu, ali bih volio da bude što više ljudi. Mnogo igrača nije igralo ovdje i ovo nije naš domaći teren. Moramo da se borimo i pružimo svoj maksimum, kao u Francuskoj, ali se nadam da ćemo sada imati više sreće".

Iako njegov trener stalno govori o umoru ekipe, Bogdanović nije želio da komentariše na tu temu.

"Umora možda ima na treningu, ali on nestane čim se izađe na utakmicu... Imamo mnogo mladih igrača, sa mnogo energije. Ne znam kako neko može da nema motiv za ovakvu utakmicu", rekao je Bogdanović.

Atmosfera na konferenciji za novinare bila je neuobičajeno opuštena, pa je tako Bogdanović na pitanje da li je zadovoljniji svojim igrama na poziciji plejmejkera ili beka šutera, odgovorio: "Na mjestu pleja" (što nije njegova pozicija), poslije čega su se svi nasmijali, a Vujošević se ubacio rekavši: "Malo više 'carini' loptu".

Trener crno-bijelih napomenuo je da ekipa ima toliko problema sa povredama da se često i njegov drugi asistent i bivši kapiten, Petar Božić, skine da bi ekipa imala dovoljno igrača za trening.

Za meč protiv Budiveljnika do sada je prodato 10.500 ulaznica, a u taj broj je uključen i dio sezonskih karata.

(MONDO/Beta, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC