• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je nasljednik "Ace Trice"?

Čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine odlučili da brže nego što su najavili pronađu zamjenu za Aleksandra Petrovića.

 Ko je nasljednik "Ace Trice"? Izvor: MONDO

Bosna i Hercegovina ostala je bez selektora nedugo poslije Eurobasketa u Sloveniji, gdje su poslije uspješno odrađenih kvalifikacija završili takmičenje na diobi od 12. do 16. mjesta.

Iako je prvobitno najavljeno da bi novajlija nacionalni tim mogao da preuzme tek u februaru nakon odluke FIBA o tome ko će dobiti specijalne pozivnice za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, čelnici KS BiH odlučili su da to ipak učine ranije, odnosno u naredne dvije nedjelje.

Naime, Bosna i Hercegovina aplicirala je za "vajld kard" u Španiji zajedno sa još 14 selekcija (Nigerijom, Brazilom, Kanadom, Venecuelom, Kinom, Katarom, Finskom, Njemačkom, Grčkom, Izraelom, Italijom, Poljskom, Rusijom i Turskom), a na Svjetsko prvenstvo će otići samo četiri.

U Savezu BiH ne žele da licitiraju sa imenima potencijalnog selektora, ali "Dnevni avaz" prenosi da je u trci nekoliko renomiranih stručnjaka.

Prvi među njima je Duško Ivanović, koji je sa Barselonom i Kahom Laboral osvajao titule u Španiji i vodio švajcarsku selekciju, zatim Dragan Šakota, bivši selektor Srbije i Crne Gore, Nenad Marković, legendarni igrač Bosne, koji je već sjedio na klupi BiH, ali Neven Spahija, nekadšnji selektor Hrvatske, kao i Žan Tabak, koji je kao igrač sa Hjustonom osvojio NBA prsten.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC