• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PANATINAIKOS: Crveno-belo (ni)je crveno-belo

"Zvezda i Olimpijakos imaju iste boje, skoro da su ista ekipa, tako se to shvata", smatra košarkaš Panatinaikosa Vladimir Janković.

 PANATINAIKOS: Crveno-belo (ni)je crveno-belo Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doputovali su u četvrtak popodne u Atinu, gdje će u petak u 20.30 po srednjoevropskom vremenu igrati protiv Panatinaikosa, drugi put ove sezone.

Prethodni međusobni duel srpskog i grčkog kluba završen je pobjedom šampiona Grčke, u hali "Pionir". Tim Dejana Radonjića hrabro se suprotstavio velikanu iz Atine, ali je poklekao u produžetku.

Nova utakmica istih rivala silno je iščekivana na obe strane.

Panatinaikos je četvrti na tabeli Grupe D, sa skorom 3-4. Zvezda (2-5) zauzima peto mjesto, što znači da bi u slučaju poraza ostala bez šansi za Top 16, osim ako Laboral Kuća (4-3) ne izgubi sva tri meča do kraja prve faze.

Računica domaćih je jednostavna, a na treningu veče pred utakmicu otkrio je Vladimir Janković, košarkaš Panatinaikosa i sin legende Crvene zvezde, Slobodana.

"Pred nama je najbitnija utakmica do sada. Sa pobjedom ulazimo u Top 16 i baš zato očekujemo punu dvoranu i mnogo dobru atmosferu", rekao je on.

Doskorašnji košarkaš Panioniosa (prethodno i Mega Vizure) očekuje da domaći navijači pruže ogromnu podršku "zelenima".

"Očekujemo stvarno veliku podršku navijača, jer oni umeju da nam daju ogromnu energiju".

Ima li posebne atmosfere pred meč zbog veza Crvene zvezde i Olimpijakosa?

"Biće sigurno teška atmosfera za igrače Zvezde... Imaju iste boje, skoro da su ista ekipa (osmjeh), tako se to shvata".

Da li ta činjenica donosi i posebnu motivaciju?

"Naša najveća motivacija je prolazak u Top 16", jasan je Janković.

Duel protiv Crvene zvezde nazvao je "jednim od težih ove sezone". Misli da će i u petak energija oba tima biti na visokom nivou od početka do kraja.

"Ko bude imao više te energije i ko bude tvrđi, taj će i pobijediti".

Foto: MN Press
Pred utakmicu u "Pioniru", tim menadžer Crvene zvezde uručio mu je dres domaćih, sa brojem "osam" na leđima, koji je nosio i njegov pokojni otac.

"Nisam puno igrao, ali je bila mnogo lijepa atmosfera. Zahvalan sam i navijačima i igračima Zvezde za onaj doček koji sam doživio. Nadam se da će i ovde da bude OK atmosfera".

Janković je proteklog vikenda bio najefikasniji igrač grčkog prvaka, u pobjedi nad Ilsijakosom. Narednog rivala poštuje i silno želi da u petak istrči na parket.

"Zvezda igra mnogo brzu košarku. Ne igra mnogo 'pet na pet', već na puno skokova u napadu. Biće dobra utakmica. Imam mnogo lijepih osjećanja prema Zvezdi, želio sam da odigram utakmicu i u 'Pioniru', a nadam se da ću sutra moći da igram protiv ekipe mog oca".

Foto: MN Press
Njegov saigrač Majk Batist (36) svjestan je da PAO igra promenljivo u proteklom periodu, ali vjeruje da će pred svojim navijačima u petak uspjeti da odigra dobro u kontinuitetu.

"Zvezda igra vrlo, vrlo čvrsto, posebno u odbrani. Imaju i talenat u napadu. Oba tima se bore za Top 16 i biće važno i za jedne i za druge".

Iskusnog krilnog centra u petak očekuju dueli sa Zvezdinim "peticama" Bobanom Marjanovićem i Raškom Katićem.

"On (Marjanović) je jako visok i čvrst, baš kao i Katić. Oni su momci koji vole borbu i čvrstu košarku, kao i ja. Biće dobar meč, siguran sam".

Ko je najveća opasnost za Panatinaikos među crveno-bijelima?

"Demarkus Nelson. Apsolutno. Mada, oni igraju prije svega kao tim i to je prijetnja kada igrate sa takvim protivnikom. Igraju vrlo agresivnu odbranu i brzu košarku. Moraćemo jako da se potrudimo da pobijedimo. Ali tako to ide na ovom nivou košarke".

"Zeleni" su u Beogradu imali vrlo "vruć" doček. Šta se sutra očekuje?

"Vidite da su stavljene ove specijalne mreže oko terena... Prije svega, nadam se da će sve biti normalno i bezbjedno za učesnike utakmice. Ne samo za nas, već i za igrače Zvezde. Vjerujem da će se naši navijači dobro ponašati i da će pre svega da navijaju za Panatinaikos".

Da li takav uvod u meč stvara dodatnu tenziju?

"Meni lično ne stvara. Kad igramo sa Olimpijakosom, igramo sa Olimpijakosom, kada igramo za Zvezdom igramo sa Zvezdom, i to je to za mene. Znam da imaju iste boje i neku vrstu bratstva, i nemam ništa protiv toga".

"Ipak, mi se sa Olimpijakosom borimo za prevlast u Evropi znate, posljednja tri šampiona Evrope su iz ove zemlje. Zvezda je tim koja se bori za svoje mjesto u Evroligi, dobar su tim, imaju talenat i to su pokazali do sada. Biće to dobar test za nas".
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC