• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan čuva nadu: Budiveljnik pao u Areni!

Crno-bijeli bez problema pobijedili šampiona Ukrajine, pred 15.200 posetilaca Kombank arene, 76:61! Atrakcije domaćih i inaćenje trenera na kraju.

 Partizan čuva nadu: Budiveljnik pao u Areni! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana ostvarili su i drugu evroligašku pobjedu ove sezone. Ponovo pred svojim navijačima i ponovo lako i ubjedljivo, kao protiv Nantera.

U Kombank areni, pred 15.200 gledalaca:

PARTIZAN - BUDIVELJNIK 76:61 (17:13, 25:14, 17:10, 18:24)

Trijumfom nad ukrajinskim šampionom, crno-bijeli su sačuvali teorijske izglede da se plasiraju u Top 16 Evrolige.

Za plasman će im biti potrebna pobjeda nad Fenerbahčeom u gostima ili CSKA u Beogradu, uz poraze Nantera od Barselone i Fenerbahčea kod kuće, odnosno Budiveljnika u gostima.

Tim Duška Vujoševića priredio je svojim navijačima prijatno veče u dvorani na Novom Beogradu. Od početka je povećavao prednost, čuvao je trojkama Dragana Milosavljevića u trećoj četvrtini, a trijumf ukrasio spektakularnim zakucavanjima Borisa Daloa i Terensa Kinzija.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Žofri Lovernj (18) i Bogdan Bogdanović (15). Gosti su od početka do kraja bili u potpuno podređenom položaju. Koliko nisu mogli da se snađu dokazuje i podatak da su za tri šutirali 2/23!

Crno-bijeli su pogodili četiri trojke iz 15 pokušaja i potpuno nadskočili protivnika, sa 44 uhvaćene lopte naspram 27 skokova rivala.

Terens Kinzi i Boris Dalo posebno su uživali u posljednjoj četvrtini. Mladi francuski plejmejker spektakularno je zakucao (i tako postigao svoje jedine poene), čime je nagovijestio da će se u narednom periodu još više opustiti na terenu.

REZULTATI: Partizan - Budiveljnik 76:71 CSKA - Fenerbahče 17.00 Nanter - Barselona 20.15

TABELA: Fenerbahče 6-1, Barselona 5-2, CSKA 5-2, Nanter 3-4, Partizan NIS 2-6, Budiveljnik 1-7.

Iako je tokom cijelog drugog poluvremena bilo jasno da će crno-bijeli ostvariti pobedu, završnica je protekla u nervoznim reakcijama trenera oba tima.

Šef struke Budiveljnika Ainars Bagatskis zatražio je u posljednjem minutu dugi tajm-aut, na šta je Duško Vujošević reagovao istim gestom, poslije čega je trener gostiju ponovo pozvao igrače na klupu.

Letonski trener zbog toga je posleij utakmice, na terenu, uputio i izvinjenje kolegi sa suparničke klupe.

PARTIZAN: Aranitović 2, Lovernj 18 (8 sk), Dalo 2, Milutinov 7 (6 sk), Milosavljević 14, Bogdanović 15 (6 sk, 10 as), Gagić 2 (6 sk), Musli 6, Šalić, Andrić, Kinzi 10 (6 sk), Bezbradica.

BUDIVELJNIK: Ahearn 6, Lavrinovič 11, Šalenga 11, Gorbenko, Neruš, Strelnieks 7, Anisimov 6, Lebedintsev 2, Tišenko, Kuk 8, Minard 8, Samers 2.
(MONDO:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC