• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Za Top 16, Lea i Bertansa!

Sjajni bek Partizana zahvalio se navijačima na podršci u teškom trenutku i rekao da ekipa sa optimizmom ulazi u posljednja dva kola Evrolige.

 Bogdanović: Za Top 16, Lea i Bertansa! Izvor: MONDO

Konačan rezultat 76:61 u meču 8. kola A grupe ne pokazuje u kojoj mjeri je prvak Srbije pred petnaestak hiljada ljudi u Areni deklasirao ukrajinski Budiveljnik.

Mnogo realnije bi bilo da je ostao rezultat iz 36. minuta - 70:46.

Crno-bijeli su popravili skor na 2-6, kod kuće deklasirali i drugog direktnog konkurenta za plasman u Top 16, ali Nanter je i dalje u prednosti... Ako u petak po drugi put pobijedi Barselonu, praktično će završiti posao.

"Prije svega, hvala navijačima što su došli u ovako velikom broju i podržali nas protiv ekipe koja nema zvučno ime i u trenutku kada nam je stvarno bilo teško, poslije poraza od Nantera".

"Ovu pobjedu takođe bih posvetio Leu i Bertansu, koji trenutno nisu sa nama, ali su dio ovog tima", počeo je Bogdan Bogdanović i osvrnuo se na četiri okršaja sa Francuzima i Ukrajincima.

"Dokazali smo da smo bolji, ali... Ne mogu sada da kažem da je Barselona kriva što je izgubila od Nantera. Imali smo svojih šansi, mogli smo da pobijedimo i Nanter i Budiveljnik u gostima..."

"Ostala su još dva meča, ne zavisi sve od nas, ali i dalje vjerujemo u sebe, a vjeruje i publika, koja je to pokazala na djelu i još jednom joj se mnogo zahvaljujem. Spremaćemo se da damo maksimum, pa šta bude, bude. Budiveljnik je po budžetu i imenima ozbiljan tim, nadam se da će kao domaćin dobiti Nanter, što bi nama omogućilo da sa pobjedom nad Fenerom ili CSKA prođemo dalje".

Od "legije stranaca" u sastavu Budiveljnika se u Areni više očekivalo.

"Mislim da smo iskontrolisali broj izgubljenih lopti i da smo igrali jako agresivnu odbranu. Dobro smo 'iskakali' na njihov pik, dobro ih branili 'jedan na jedan'. Centri su odigrali odlično na Lavrinoviču, a i (bivši NBA šampion u brzom šutiranju trojki) Kuk nije imao svoje veče, nije praktično ništa ubacio".

Upitan kako je igrati Evroligu u Areni, Bogdanović je sa osmijehom dječaka odgovorio: "Dobili smo 20 razlike, fenomenalno je, hahaha".

Reprezentativac Srbije još jednom je potvrdio da mu pozicija plejmejkera sasvim odgovara. Dao je 15 poena, podijelio 10 asistencija, ukrao pet, doduše i izgubio šest lopti.

"Jeste, pravio sam i greške, šta da radim... Mislim da se samo u početku vidio mali pritisak, ali smo brzo uvidjeli da smo jači i bolji od Budiveljnika. Zaigrali smo našu igru, rastrčali se, imali dosta presječenih lopti, davali koševe iz tranzicije, sve to nam je donijelo rezultat", završio je Bogdan Bogdanović.

Nikola Milutinov u 26. minutu je pod košem naletio na plejmejkera gostiju Majnarda i pao na lakat, tako da se do kraja utakmice držao za bolno mjesto. Na sreću...

"Više sam se uplašio da se nije dogodilo nešto ozbiljnije. Malo boli na savijanje, ali nije ništa strašno".

Sa nepunih 19 godina, dobio je priliku da odigra više od pola utakmice (22 minuta), na čemu je zahvalan Dušku Vujoševiću. Milutinov priželjkuje da ove sezone bude još takvih mečeva.

"Ova pobjeda nas je ostavila u trci za narednu fazu. Borićemo se koliko god budemo mogli, iako su oba naša preostala rivala kandidati za Fajnal for. Potrudićemo se da ih namučimo i da uradimo veliku stvar za nas i klub. Sigurno je da smo prošle nedjelje protiv Nantera znatno umanjili svoje šanse".

ARANITOVIĆEV PRVI KOŠ

Petar Aranitović usljed visoke prednosti je u finišu dobio šansu, zajedno sa Šalićem, Andrićem i Bezbradicom. Uspio je da zabilježi prve poene u seniorskoj karijeri, što mu ranije nije pošlo za rukom na dva simbolična nastupa u ABA ligi.

"Osjećam se sjajno, prvenstveno jer smo pobijedili, a onda jer mi je trener Vujošević ukazao šansu i jer sam postigao svoje prve poene u Evroligi. Bili smo malo nervozni kada smo ušli na teren. Izgubili smo par lopti u samo nekoliko sekundi, ali važno da nije bilo opasnosti po rezultat. Nadam se da ćemo sljedeći put biti prisebniji", izjavio je devetnaestogodišnji plejmejker.

VIDEO

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC