• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezdu čeka pakao u Atini"

Plejmejker Panatainaikosa Roko Ukić otkrio da su košarkaši i navijači "zelenih" silno motivisani za duel sa beogradskim crveno-bijelima.

 "Zvezdu čeka pakao u Atini" Izvor: MONDO

Košarkaši Panatinaikosa i Crvene zvezde Telekom odradili su u četvrtak uveče po trening u OAKA hali, pred 19.250 praznih stolica i zaštitnom mrežom između terena i gledališta.

Mjere predostrožnosti, uobičajene za gradske derbije PAO-a i Olimpijakosa, preduzete su i pred gostovanje beogradskih crveno-bijelih.

Krilni centar "zelenih" Majk Batist potrudio se da u razgovoru sa novinarima "spusti loptu na zemlju" i smanji pritisak.

Vladimir Janković rekao je da se, iz ugla Panatinaikosa, utakmica protiv Zvezde dočekuje kao duel sa gradskim rivalom.

Duel je važan i za jedne i za druge. Panatinaikos ima skor 3-4, Crvena zvezda Telekom 2-5. Atinjani će u posljednja dva kola gostovati Lokomotivi u Krasnodaru, pa ugostiti Makabi.

Beograđani će kod kuće igrati protiv Laboral Kuće, pa će gostovati Lijetuvos Ritasu.

"Odigraćemo veoma bitan meč. Ako pobijedimo idemo u Top 16. Maksimalno smo mobilisani. Vjerujem da smo bolji tim od Zvezde, ali bili smo bolji i od drugih ekipa od kojih smo ove sezone gubili", rekao je u četvrtak uveče plejmejker domaćih Roko Ukić, koji je u četvrtak napunio 29 godina.


"Zeleni" su u prošlom kolu poraženi od Laboral Kuće u Španiji. U Beogradu su dobrom igrom u završnici izbjegli poraz, odveli utakmicu u produžetak i izvojevali važnu pobjedu.

"Zvezda nas je u Beogradu baš namučila i 38 minuta bila bolja. Ne možemo samo da se uzdamo u naš kvalitet. Moramo da imamo istu energiju i entuzijazam sa kojim će Zvezda igrati, samo tako možemo da očekujemo dobar rezultat", dodao je hrvatski internacionalac.

Koja je najveća opasnost za PAO u duelu sa Zvezdom?

"Zvezda ima jako agresivnu spoljnu liniju, dobro prave pritisak na loptu i trče brzo u oba smjera. U igri 'pet na pet' se oslanjanju na Šilba, koji ima veliki talenat, i na Marjanovića, koji je zaista orgoman. Manje-više znamo sve o njima", rekao je Ukić.

Kakva će biti atmosfera?

"Naši navijači su među najboljima u Evropi. Uvijek kada nam je teško i kada su bitne utakmice, oni budu naš šesti igrač. Tako će biti i u petak. Kao što je nama bilo pakleno u Pioniru, biće i Zvezdi ovdje pakao. Međutim, igraju igrači a ne navijači".

Da li se osjeća neka posebna tenzija pred ovaj meč?

"Znaš kako, čim je ova mreža tu oko terena... Ima tenzije, mada je ja lično ne osjećam".

Poslije domaćih igrača, na trening su istrčali i gosti, sa dovoljno oporavljenim centrom Raškom Katićem, koji će se vratiti u tim nakon pauze u Novom Mestu zbog povrede skočnog zgloba.

VIDEO

Za razliku od njega, Luka Mitrović moraće da odsustvuje sa treninga bar tri nedjelje. Njegova paouza je stvorila prostor za Marka Tejića na spisku putnika za glavni grad Grčke.

Ivan Radenović, njihov stariji saigrač na poziciji krilnog centra, spreman je veliku borbu.

"U svakom slučaju će biti više rotacije na 'četvorci'. Vrlo vjerovatno ću se rotirati sa Markom (Tejićem). Izgubili smo jako bitnog igrača i svako mora da da svoj doprinos", rekao je Radenović..

I prema Radenovićevom mišljenju, meč Panatinaikosa i Crvene zvezde će u petak imati izuzetan značaj.

"Ako pobijedimo, i dalje ćemo imati šansu za plasman u Top 16. Ako izgubimo, matematički ne zavisi sve od nas, tako da moramo da pokušamo da dobijemo. U ovom meču ne bismo smjeli da dozvolimo sebi da uđemo u njihov ritam igre. Pred svojim navijačima su 20, 30 odsto bolji tim nego na strani. Imali su priliku i da se osvježe, pa će odmorni dočekati utakmicu", dodao je on.

Kako se izboriti sa bučnom domaćom publikom?

"Ako uspijemo da smirimo navijače našom mirnom igrom, mislim da ćemo moći da dođemo u situaciju da se borimo za pobjedu... Očekujem da će biti dosta navijača. I za jedne i druge je odlučujući meč".

Duel Panatinaikosa i Crvene zvezde Telekom počeće u petak, u 20.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC