• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bum, tras - 16 trojki i doviđenja!

Kakav način da se prekine niz od devet poraza u 2013. godini - Niksi su u komšiluku kod Netsa sasuli u obruč 16 trojki iz 27 pokušaja!

 Bum, tras - 16 trojki i doviđenja! Izvor: MONDO

Jednom je moralo ovo da se dogodi.

Tužni Niksi napunili su stare komšije Netse u njihovoj dvorani u Bruklinu - 30 razlike!

Bio je to impresivan način da blaćeni košarkaši Njujorka prekinu seriju od devet poraza, ujedno i da dobiju prvog rivala u diviziji Atlantik u kalendarskoj 2013. godini!? Niksi su, uz mnogo tenzije, grubosti i "kačenja", šutirali maestralno za tri poena, ubacili 16 trojki iz 27 pokušaja i glatko dobili derbi:



Bruklin - Njujork 83:113!

Bio je to duel dva loša, od kojih je domaćin bio gori, pa sada ova dva medijski i marketinški jaka tima imaju skoro jednako poražavajuće skorove na Istoku - 5/14, odnosno 4/13.

Bek Niksa Iman Šampert je do svojih 17 poena, uz šest skokova, stigao uz pet ubačenih trojki. On je prvi povukao protiv najgore odbrane u ligi, odbrane koju ne uspijeva da skrpi debitant među trenerima Džejson Kid. Gdje je Šampert stao, nastavio je Karmelo Entoni, kojem je trebalo vremena da se zagrije, a kada se to dogodilo - 19 poena, deset skokova.

Rejmond Felton ubacio je, naravno, trojku u drugom napadu Niksa u drugom poluvremenu, čime je kompletirao seriju od 23:8. Netsi odatle nisu mogli da se vrate.

"Večeras su izgledali kao tim iz prošle sezone. Ubacili su mnogo trojki", rekao je Kid, koji po trnju hoda od kada je odlučio da prekine veličanstvenu NBA karijeru i postane trener, preko noći.

"Konačno smo bili jedinstveni svih 48 minuta", prokomentarisao je njegov kolega s druge strane, Majk Vudson.

Utakmica dva tima iz Njujorka, prvog grada SAD, nije mogla da promakne poznatima: pasionirani fan Niksa Spajk Li je likovao kraj aut linije, a od "selebritija" bili su tu i Džejmi Foks, Bernard Hopkins, Viktor Kruz...

Kid i Vudson morali su na teren da razdvajaju bijele i plave, kada su se zakačili Italijan Andrea Barnjani i stara NBA prznica, igrač kojeg kolege ocjenjuju kao najprljavijeg na terenu, Kevin Garnet. Obojica su dobila po tehničku grešku, a Barnjani nije uspio da se "iskulira" pa je isključen jer je upotrebio Garnetovo oružje:

"Trash talking". Tako Ameri kažu za ono što se kod nas kaže - psovanje!

Upitan da prokomentariše, šta mu je Barnjani rekao, pa je zaradio isključenje, Garnet je izjavio:

"Ne razumijem italijanski".

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović na parketu je proveo 28 minuta u dresu poraženog tima i ubacio šest poena uz osam skokova.

U Memfisu - jubilej Doka Riversa.

Trener L. A. Klipersa postao je 23. trener u istoriji NBA lige koji je stigao do 600 pobjeda. Rivers je, zahvaljujući pobjedi Klipersa nad domaćim Grizlisima (81:101) ušao u društvo tek dvojice aktivnih trenera sa ovako impresivnom statistikom, Grega Popoviča i Rika Adelmana.

Trio Kris Pol, Džamal Kraford i Daren Kolison pobrinuo se da se Rivers raduje - svako je postigao 15 poena. Na drugoj strani Memfis je imao najgore šutersko veče ove sezone - 37,7 odsto iz igre.

U derbiju Istoka, šampioni Majami Hit dobili su lekciju u Čikagu.

Bulsi su ih "odrali" u Junajted centru - 107:87!



Od kada su se Lebron Džejms i Kris Boš pridružili Dvejnu Vejdu na Floridi, ljeta 2010. godine, a iste godine je i Tim Tibodo preuzeo Bulse, Majami u regularnom dijelu sezone ima 1-6 u Čikagu!

Karlos Buzer ubacio je 27, Luol Deng 20, Joakim Noa 17 poena, uz 15 skokova. Oni su učinili da nova era bez Derika Rouza ne djeluje toliko crno. Džejms je zaustavljen na 21. Čikago je tukao 10/19 za tri poena i apsolutno nadskočio Hit (49:27).

TOP 5 POTEZA VEČERI

REZULTATI:

Bruklin - Njujork 83:113
/Lopez 24, 9 sk - Entoni 19, 10 sk, 6 as/

Memfis - L. A. Klipers 91:101
/Kufos 17 - Pol 15, 8 as, Kraford 15, Kolison 15/

Čikago - Majami 107:87
/Buzer 27 - Džejms 21/

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Al Bello, Guliver/Getty Images/Jonathan Daniel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC