• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Obradović i u Moskvi nadmudrio Mesinu

Fenerbahče pobijedio CSKA i u glavnom gradu Rusije, u neizvjesnoj završnici 78:74.

 EL: Obradović i u Moskvi nadmudrio Mesinu Izvor: MONDO

Prošlonedeljni poraz u Barseloni nije previše uzdrmao košarkaše Fenerbahčea, jedne od najvećih favorita za osvajanje Evrolige. Naprotiv.

U petak uveče su, u Moskvi, drugi put ove sezone pobijedili CSKA. Manjom razlikom nego u Istanbulu (86:60), ali dovoljnom za popravljanje skora na 7-1.

CSKA - FENERBAHČE 74:78 (17:19, 18:22, 24:15, 15:22).

Tim Željka Obradovića dočekaće u narednom kolu Partizan (12. decembra), a posljednji meč uvodne faze EL odigraće u Parizu, protiv Nantera.

Porazom od turske ekipe, igrači Etorea Mesine ostala je na trećoj poziciji tabele Grupe A, sa skorom 5-3. Druga je Barselona (5-2), a za preostalo mjesto koje vodi u Top 16 boriće se Nanter (3-4), Partizan (2-6) i Budiveljnik (1-7).

Još jedna runda košarkaške borbe trofejnih trenera pripala je srpskom stručnjaku, prije svega zahvaljujući pogocima Linasa Kleize (13) i Bojana Bogdanovića (18).

CSKA je dočekao posljednjih sest minuta sa prednošću od četiri poena i dobrim izgledima da pobijedi. Međutim, poslije koša Miloša Teodosića za 67:63 uslijedile su trojke Linasa Kleize i Bogdanovića za 69:67, poslije kojih su isti igrači postigli još pet poena (Hrvat dva sa bacanja, a Litvanac trojku), za, ispostavilo se, nedostižnih 74:69.

Serija gostiju 11:2, na momenat prekinuta Teovim poenima sa slobodnih bacanja, ispostavila se odlučujućom u konfuznom finišu, "isjeckanom" zbunjenim reakcijama sudije i lošem radu mjerača vremena na tablama.

U haotičnoj situaciji, CSKA je uspio da se vrati u meč i pri vođstvu Fenerbahčea 76:73 kreira napad za izjednačenje. Međutim, Teodosićev pokušaj za tri , 19 sekundi prije kraja, ostao je na obruču. Potom je Soni Vims uhvatio loptu i iznudio faul, ali je iskoristio samo jedno bacanje, za 74:76.

"Armejci" su faulom prekinuli posljednji napad gostiju, ali Bogdanovićeva ruka nije zadrhtala. Mesina i Obradović još jednom su se rukovali na sredini terena, Italijan je još jednom čestitao srpskom stručnjaku...

U poraženom timu, Miloš Teodosić postigao je 14 poena (2/9 za tri, 4 sk), Nenad Krstić uhvatio dva skoka, a Vladimir Micov ubacio pet poena. Sa druge strane, Nemanja Bjelica je učestvovao u trijumfu gostiju sa deset poena i četiri skoka.

Zanimljivo, njihov prvi trenerski duel vođen je 1992. godine, u četvrtfinalu najjačeg evropskog takmičenja. I tada je Obradović obezbijedio plasman na završni turnir i potom postao šampion Starog kontinenta.

Zanimljivo, njih dvojica osvojili su od te godine više od polovine šampionskih pehara Evrolige. Štaviše, samo su četiri Fajnal fora protekla bez bar jednog od njih.

Na kraju, vrijedno je pomena i to da su Obradović i Mesina od 2000. do 2011. godine osvojili osam trofeja najjačeg kontinentalnog takmičenja.



(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC