• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije u Atini: Bliski susret s "ustašama"

Podrška Zvezdi u Atini bila spremna, ali je policija spriječila navijače iz Beograda da uđu u OAKA arenu. Delije se, ipak, tukle sa Gate 13.

  Delije u Atini: Bliski susret s "ustašama" Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom u petak nije imala podršku svojih najvatrenijih pristalica u OAKA Areni protiv Panatinaikosa u odlučujućem meču za plasman u Top 16 Evrolige.

A, mogla je - Delije su bile u Atini!

Grupa od oko 250 navijača beogradskog kluba doputovala je u glavni grad Grčke s namjerom da dođe na utakmicu i bodri svoj tim protiv "zelenih".

Zvezdini navijači zbog bratskih odnosa sa pristalicama Olimpijakosa na ratnoj su nozi sa navijačima Panatinaikosa, koji, da nevolja bude veća, imaju odličan odnos sa Bed blu bojsima Dinama iz Zagreba.

Prema saznanjima do kojih je došao MONDO, Delije su nekoliko sati prije početka utakmice sa kupljenim kartama krenule metroom ka najvećoj atinskoj dvorani. Na stanici kod olimpijskog kompleksa sačekala ih je policija.

Misleći da ih organi reda sprovode do OAKA arene, navijači Zvezde su mirno krenuli da napuštaju stanicu. S obzirom da im je čuvena dvorana bila u vidokrugu, Delije su brzo ukapirale da ih policija ne sprovodi u halu već ih vodi na drugo mjesto.

Navijači su posjedali na zemlju i tako zaustavili saobraćaj.

Dok je trajala rasprava sa policijom, oko srpskih navijača počele su da se skupljaju pristalice Panatinaikosa i nije dugo trebalo da dođe incidenata. Početno gađanje raznim predmetima je preraslo u ozbiljnu tuču u kojoj su, navodno, deblji kraj izvukli Grci i jedan policajac.

Brzom reakcijom organa reda tuča je prekinuta, a navijači iz Beograda, svi do jednoga, sprovedeni su u lokalnu stanicu policije. Tamo su zadržani do ponoći, kada su pušteni.

Ko zna šta bi se sve dešavalo u OAKA areni da su bili prisutni i navijači Zvezde.

Očigledno da su domaćini bili spremni za "paklen" doček.

Reporter MONDA na utakmici u Atini primijetio je da su pored pripremljenih uvredljivih transparenata, Panatinaikosove pristalice pripremile i patrole po hali, koje su bukvalno lovile Zvezdine navijače. Ljudi sa "fantomkama" i kacigama za motor potpuno slobodno su se šetali dvoranom, od loža u parteru do tribina.

(MONDO, Foto: MN Press - arhiva )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC