• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se na vrijeme uozbiljila!

Košarkaši Crvene zvezde dugo su nervirali publiku u Železniku, ali su se na vrijeme trgli i dobili Zadar u Železniku. Crveno-bijeli su lideri.

 Zvezda se na vrijeme uozbiljila! Izvor: MONDO

Iz rutine u neizvjesnost i nazad.

U posljednji čas.

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se u Železnik gdje nisu odigrali zvaničan meč 552 dana i odigrali čudnu utakmicu u kojoj su u dva kratka perioda, na početku i kraju, bili dovoljno ozbiljni, taman toliko da ne dožive neprijatan poraz u 11. kolu ABA lige.

Sve ostalo, biće vjerovatno tema na sastanku između trenera Dejana Radonjića i ekipe:

Crvena zvezda Telekom - Zadar 82:69 (23:12, 19:24, 20:20, 20:13).

Crveno-bijeli iskoristili su u ponedeljak uveče poraze koje su za vikend doživjeli Partizan i Cedevita, pa sada jadranski karavan ima samo jednog lidera - Crvenu zvezdu, sa skorom 9-2.

Oko 1.500 navijača koji su se po hladnom vremenu odazvali pozivu kluba na besplatan ulaz vidjelo je dva izdanja svojih ljubimaca. Zvezda je počela brzo, efektno, pretrčala nezagrijanog rivala i stigla do 36:20 polovinom druge četvrtine, uz osam poena Blejka Šilba (koji je potom "benčiran").

Međutim...

Ovo rano, lako stečeno i ubjedljivo vođstvo Radonjićev tim shvatio je na najgori mogući način, pa je Zadar - kada već nije imao šta da izgubi - do poluvremena prišao na šest poena zaostatka, a onda u više navrata tokom treće četvrtine bio u vođstvu.

To je prilično nerviralo domaću publiku, ali je pravi, neizvjestan finiš ipak izostao.

Na vrijeme su se trgli favoriti i shvatili da im gubljenje energije i nerava u posljednjim trenucima utakmice nije potrebno. Pri rezultatu 54:54, dva minuta prije kraja treće četvrtine, Marko Simonović pogodio je troku, što je trener Zadra Hrvoje Vlašić prepoznao kao opasnost, pa je pozvao tajm-aut.

Ipak, nije uspio da spriječi nalet Zvezde: Demarkus Nelson je pogodio čudan ulaz, a srčani Čarls Dženkins ukrao loptu i prikucao, podigao atmosferu i odlepio Zvezdu na nešto lagodnijih 61:54.

Gdje je Dženkins stao, nastavio je Nelson. On je povukao sa pet vezanih poena (trojka, ukradena lopta i zakucavanje) početkom posljednje četvrtine (65:56), a kada je Toni Prostran izludio sve u hali kada je u 24. sekundi napada, bez gledanja, pogodio trojku od tablu, Zvezda se nije uspaničila.

Uz pomoć sjajnih Simonovića i večeras raznovrsnog Bobana Marjanovića, Zvezda je pet minuta prije kraja stigla do maksimalnih 78:61, što je bio i kraj posljednjeg nagovještaja neizvjesnosti.

Na poluvremenu rezultat je bio "samo" 42:36 u korist Crvene zvezde. "Samo", jer je u jednom trenutku bilo 36:20, ali je tada angažovanost crveno-bijelih naglo opala, što su Dalmatinci iskoristili i svojim starim oružjem, šutem s distance, napravili prvo seriju 2:9, a onda je Ivan Batur trojkom u posljednjem minutu prvog dijela igre smanjio i na 40:34 poslije čega je publika "zazviždala" tražeći da se Radonjićev tim trgne.

Bilo je vjerovatno "bukvice" u svlačionici, ali ona nije urodila plodom.

Već poslije dva i po minuta igre u nastavku, Šutalo je trojkom doveo Zadrane u vođstvo (42:43) i od tada se igrala "egal" utakmica sve do dva minuta prije kraja treće dionice, kada je Simonović pogodio trojku, Zadar zatražio tajm-aut, ali Nelson poslije pauze vešto finiširao ulaz, a Dženkins zabilježio ukradenu loptu i zakucavanje za brzih 61:54 - serija 7:0!


ZVEZDA U ŽELEZNIKU POSLIJE 552 DANA

Ponovo u Železniku.

Zbog Svjetskog prvenstva u rukometu za žene, koje je u toku a Srbija domaćin, košarkaši Crvene zvezde imali su dvije opcije uoči utakmice 11. kola ABA lige protiv Zadra - skupa "Kombank arena" ili "besplatna" dvorana u Železniku.

Izbor je "pao" na ovo drugo.

Poslije 552 dana, odnosno godine, šest mjeseci i četiri dana, ili ako vam je draže 78 sedmica, crveno-bijeli igraju zvaničnu utakmicu u beogradskom predgrađu, gdje nisu bili još od 5. juna 2012. godine i četvrte utakmice finala plej-ofa Superlige, koju je Partizan tada dobio i osvojio trofej.

Poslije eliminacije iz Evrolige i preusmeravanja u Evrokup, tim Dejana Radonjića pokušaće ovog ponedjeljka uveče da iskoristi poraze Partizana i Cedevite i pridruži se do skoro vodećem tandemu na čelu tabele.

REZULTATI 11. KOLA:

Crvena zvezda Telekom - Zadar u toku

U nedjelju:

Solnok - Partizan 76:71
Cibona - Igokea 74:82
Olimpija - Mega Vizura 88:75

U subotu:

Široki - MZT Skoplje 67:63, 54:54
Budućnost - Cedevita 64:60
Radnički - Krka 84:77

TABELA: Zvezda 8-2, Partizan 8-3, Cedevita 8-3, Cibona 7-4, Budućnost 7-4, Igokea 7-4, Mega Vizura 5-5, Zadar 4-6, MZT 4-7, Radnički 4-7, Krka 4-7, Solnok 4-7, Olimpija 3-8, Široki 3-8.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC