• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Italija je ozbiljan rival

U subotu od 18 časova Srbija igra četvrti meč u kvalifikacijama za EP. Protivnik Italija, koju smo pobedili na startu. Karata više nema.

 Ivković: Italija je ozbiljan rival Izvor: MONDO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da veoma ceni selekciju Italije, ali da njegova ekipa razmišlja samo o pobedi na svom terenu u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2009.

"Podrazumeva se da u ovakvom sistemu takmičenja ne smemo da izgubimo na svom terenu, pa čak ni u gostima. Mi smo u Finskoj taj 'kredit' potrošili. Sada nam dolazi Italija koja je veoma ozbiljan protivnik", rekao je Ivković na konferenciji za novinare.

Ivković je istakao da, pored plasmana na EP, njegova ekipa ima cilj da kroz kvalifikacije izgradi prepoznatljiv stil igre.

"To je ono što gledamo kao dugoročni cilj. Potreban nam je prepoznatljiv stil, a još nemamo potpunu realizaciju igre u napadu i na tome moramo da radimo", naveo je on.

Analizirajući italijanski tim, Ivković je rekao da osnovu te ekipe čine četiri veoma dobra igrača.

"Njima je najvažnija linija Masimo Buleri, Marko Mordente, Mateo Soranja i Stefano Manćineli. U prvom meču u Kaljariju uspeli smo da zaustavimo Bulerija, koji je organizator igre Italijana", objasnio je Ivković.

Selektor Srbije rekao je da će Italijani pokušati da iznenade Srbiju, jer bi tako mogli ponovo da se uključe u borbu za direktan plasman na EP.

"Oni su na gostovanju u Bugarskoj iznenadili domaćina zonskom odbranom i čak su imali dva šuta za pobedu, ali nisu pogodili.Moguće je da će i nas tako pokušati da iznenade, jer bi se ponovo uključili u trku za visok plasman", izjavio je Ivković.

Govoreći o dosadašnjem učinku srpskog tima u kvalifikacijama Ivković je istakao da vidi još mnogo prostora za individualni napredak igrača.

"U ovom trenutku je najvažnije da imamo kvalitetnu timsku igru, a kod svakog igrača ima još puno prostora za individualni napredak", rekao je Ivković.

Besplatne ulaznice za meč Srbije i Italije u Areni su podeljene.

Utakmica se igra usubotu od 18 sati, a Arena će biti otvorena dva sata pre početka meča.

Srbija je u dosadašnjem toku kvalifikacija zabeležila tri pobede i jedan poraz, koliko ima i Bugarska, sa kojom "orlovi" dele prvo mesto na tabeli. Selekcija Italija u prve četiri utakmice ostvarila je samo jednu pobedu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC