• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ristović za MONDO: Zvezdino pojačanje mora...

"...da igra na centarskim pozicijama, da ne bude stranac i da ne 'zatvori' mjesto Luki Mitroviću kada se oporavi". Kada će stići? Još je neizvjesno.

 Ristović za MONDO: Zvezdino pojačanje mora... Izvor: MONDO

"Izostanak Luke Mitrovića biće nam sve veći problem", poručio je u ponedjeljak uveče iz Železnika trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić.

Suočen sa višenedjeljnim odsustvom mladog krilnog centra, šef struke lidera ABA lige smatra da će imati sve više poteškoća sa brojem potpuno spremnih i odmornih igrača za nastupe na dva "fronta".

Crveno-bijele u četvrtak očekuje utakmica sa Laboral Kućom, pa gostovanje MZT Skoplju, poslije kojeg će otputovati u Litvaniju, na meč sa Lijetuvos Ritasom.

Direktora Crvene zvezde Telekom Davora Ristovića pitali smo u utorak, dan poslije pobjede nad Zadrom (82:69), da li bi Radonjić uskoro mogao da se osloni i na nekog novajliju?

"Od sinoć nema ništa novo", nasmijan je Ristović počeo priču za MONDO.

"Problem je još aktuelan. Imali smo teškoću sa rasporedom utakmica, jer zbog Evrolige i ABA lige nismo imali prostora da se bavimo time. Odlučujuća utakmica protiv Panatinaikosa u Atini došla nam je u takvom periodu da nismo ni stigli da razmišljamo", dodao je on.

Uprkos problemu sa vremenom, neke karakteristike potencijalnog Zvezdinog pojačanja su već definisane. Pored toga što igra na poziciji "četiri", trebalo bi da ima i srpsko košarkaško državljanstvo.

Međutim, jasno je da kraj kalendarske godine nije najidealniji trenutak za pretragu tržišta.

"Naša želja je jasna. Hoćemo da se okrenemo nekom od domaćih igrača, ali problem je što je sredina decembra i što je skraćena ponuda kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore tome što je Zvezdi potrebno. Biće problem da se izabere igrač koji odgovara i igrački i ljudski sistemu koji je postavljen u Crvenoj zvezdi", dodao je Ristović i istakao:

"I u narednom periodu ćemo detaljno posmatrati tržište. Gledaćemo da li će možda da se pojavi igrač koji bi nam odgovarao".

Da li bi novajlija mogao da bude i stranac?

"Ne bismo voljeli da bude stranac. Bliži nam se nacionalni kup, koji je početkom februara, poslije kojeg već sredinom marta počinje domaće prvenstvo".

Prema Ristovićevim riječima, crveno-bijeli traže Luki Mitroviću zamjenu u bukvalnom smislu te riječi, bez želje da pojačaju ekipu igračem koji bi mladom krilnom centru zauzeo mjesto i poslije oporavka od povrede.

"Strašno nam je žao zbog svega što se dogodilo Mitroviću. Poslije dužeg vremena je naš mladi igrač iskočio i istakao se. Ne želimo da dovodimo nekoga ko bi 'zatvorio' Lukino mesto i uzeo mu minutažu..."

To što Zvezda traži očigledno nije lako pronaći za kratko vrijeme.

"Svjesni smo da ćemo imati težak posao da zadovoljimo sve te parametre, ali jedna od osnovnih želja nam je da dovedemo igrača koji će i da donese rezultat i da proširi roster, a da istovremeno i ne zatvori mjesto igraču na kojeg ozbiljno računamo".

Do kada bi trener Dejan Radonjić mogao da čeka novog igrača?

"Voljeli bismo da to bude što prije, ali ne zavisi od nas. Nismo u situaciji kao uoči sezone i nemamo mogućnost da postavljamo datume. Možda pojačanje stigne za dva, tri dana, a možda za deset. Ono što je jasno je da bismo voljeli da ostanemo na prvom mjestu ABA lige, a za to nam je potrebna pomoć još jednog igrača u rotaciji", zaokružio je Ristović priču o aktivnostima Zvezde na tržištu.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC