• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: "Biti ili ne biti" za Radnički

Kragujevčani u srijedu protiv Neptunasa jure pobjedu i posljednju šansu za plasman u drugi krug Evrokupa.

 EK: "Biti ili ne biti" za Radnički Izvor: MONDO

Radnički će u srijedu u "Jezeru" odigrati možda i najvažniji duel ove sezone, u okviru 9. kola Evrokupa. U okršaju sa litvanskim Neptunasom moraće da ostvare trijumf kako bi obezbijedili plasman u narednu rundu Evrokupa.

Trijumf protiv direktnog rivala za mjesto koje vodi dalje, ekipi Miroslava Nikolića garantovaće ostanak u Evropi i u 2014. godini. Odnosno plasman među 32 ekipe i šest novih susreta u Evrokupu, počevši od 7. januara kada startuje druga faza.

Kragujevčani imaju "meč loptu" za ostvarenje velikog cilja, koji je uz pregršt problema koji su zadesili klub, bio na početku sezone samo puki san.

"Prije svega, zasluženo smo došli u poziciju da nam jedna utakmica, i to kući, odlučuje o prolasku u drugi krug Evrokupa. Uz sve poteškoće koje su se dešavale, nije bilo jednostavno doći do ovoga. Zato moramo spremni da odigramo tu najvažniju utakmicu i da pokušamo da pobijedimo, a želimo da ostavimo što bolji utisak", istakao je Sava Lešić, jedan od najboljih igrača Kragujevčana.

On je pozvao publiku da još jednom ispuni "Jezero" ove sezone i pomogne im da ostvare veoma važnu pobjedu.

"Zahvaljujem se publici što od početka sezone dolazi redovno na naše utakmice i daje nam veliku podršku. I protiv Neptunasa očekujem da nas navijači podrže u što većem broju - da zajedno prođemo dalje. Igramo najvažniju utakmicu do sada u sezoni, mnogo znači i gradu, i klubu, i igračima", dodao je krilni centar Radničkog.

Dušan Mlađan ističe da svi u Radničkom znaju da je Neptunas odlična ekipa, ali smatra da njegov tim može da ostvari trijumf, kao što je to učinio i u četvrtom kolu na gostovanju u Litvaniji (101:97).

"Neptunas je jako dobra ekipa. Igraju VTB ligu, a i u Evrokupu su potvrdili svoj kvalitet. Nekoliko utakmica su izgubili bukvalno za poen, ali su pobijedili u nekim važnim mečevima, kao i u posljednjem kolu protiv vodećeg Bešiktaša, i to u Istanbulu. U Litvaniji je bila mnogo teška utakmica. Gubili smo 15 poena, ali smo uspjeli da se vratimo. Nezgodan su sastav, sa puno šutera, dosta je igrača koji mogu da pokriju različite pozicije na terenu. Slični smo, što se toga tiče. Ipak, mislim da smo bolja ekipa. Naš sastav jeste ostao bez "petice", ali smo puno dobili povratkom kapitena Birčevića. Ovde nikome ne ide u korist da imamo igrača koji ne želi da igra i da uvijek pruži maksimum. Birčević će nam sigurno mnogo pomoći u nastavku sezone. Imati njega u sastavu je mnogo bolje nego imati Jarua", rekao je Mlađan.

Ulaznice za utakmicu Radnički - Neptunas prodavaće se na dan utakmice od 14 do 18 časova na blagajnama hale "Jezero", po simboličnoj cijeni od 100 dinara (1 evro).

TABELA GRUPE H: Bešiktaš 6-2, Panionios 5-3, Radnički 4-4, Spartak 3-5, Neptunas 3-5, Bizons 3-5.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC