• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Čuli smo da Novak navija za nas

Davor Ristović izjavio za MONDO da crveno-bijeli prate sve talentovane igrače. Tu ubraja i plejmejkera Vršca, koji je bio "viđen" u Partizanu.

 ZVEZDA: Čuli smo da Novak navija za nas Izvor: MONDO

Iako je transfer devetnaestogodišnjeg Jovana Novaka iz Vršca u Partizan bio smatran za "gotovu stvar", prvi dani ove nedjelje donijeli su iznenadni obrt.

Najprije je u javnost "procurila" informacija da klub mladog reprezentativca Srbije traži od šampiona veću svotu novca od prvobitne, poslije čega je trener crno-bijelih Duško Vujošević na konferenciji za novinare optužio Crvenu zvezdu Telekom da se umiješala u pregovore.

Komentar te informacije zatražili smo od direktora crveno-bijelih Davora Ristovića.

"Mislimo da je Jovan Novak interesantan mlad igrač, koji je pokazao određeni kvalitet igrajući za mlade selekcije Srbije i ekipu Vršca. Pratimo sve kvalitetne talentovane igrače, pratićemo i dalje. Što se konkretno Novaka tiče, mislimo da je jako zanimljiv", izjavio je direktor Zvezde za MONDO.

Vujošević je u utorak pomenuo da Novak Đoković navija za Crvenu zvezdu, a da će se vidjeti za koga 'ovaj Novak navija'.

Ristović je na to rekao:

"Čuli smo da je Novak čak i navijač Crvene zvezde, pa ćemo ga sigurno pratiti i dalje".

Poslije povrede Luke Mitrovića, postoji problem manjka igrača u unutrašnjoj liniji osvajača Kupa Koraća, na šta se poslije pobjede nad Zadrom (82:69) osvrnuo trener Dejan Radonjić.

Ristović je izjavio da na tom polju nema ničega novog.

"Problem je još aktuelan. Imali smo teškoću sa rasporedom utakmica, jer zbog Evrolige i ABA lige nismo imali prostora da se bavimo time. Odlučujuća utakmica protiv Panatinaikosa u Atini došla nam je u takvom periodu da nismo ni stigli da razmišljamo".

Uprkos navedenim limitirajućim okolnostima, neke karakteristike potencijalnog Zvezdinog novog igrača su definisane. Pored toga što igra na poziciji "četiri", trebalo bi da ima i srpsko košarkaško državljanstvo.

Međutim, jasno je da kraj kalendarske godine nije najidealniji trenutak za pretragu tržišta.

"Naša želja je jasna. Hoćemo da se okrenemo nekom od domaćih igrača, ali problem je što je sredina decembra i što je skraćena ponuda kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore tome što je Zvezdi potrebno. Biće problem da se izabere igrač koji odgovara i igrački i ljudski sistemu koji je postavljen u Crvenoj zvezdi",
dodao je Ristović i istakao.

Da li bi novajlija mogao da bude i stranac?

"Ne bismo voljeli da bude stranac. Bliži nam se nacionalni kup, koji je početkom februara, poslije kojeg već sredinom marta počinje domaće prvenstvo".


Prema Ristovićevim riječima, crveno-bijeli traže Luki Mitroviću zamjenu u bukvalnom smislu te riječi, bez želje da pojačaju ekipu igračem koji bi mladom krilnom centru zauzeo mjesto i poslije oporavka od povrede.

"Strašno nam je žao zbog svega što se dogodilo Mitroviću. Poslije dužeg vremena je naš mladi igrač iskočio i istakao se. Ne želimo da dovodimo nekoga ko bi 'zatvorio' Lukino mjesto i uzeo mu minutažu..."

To što Zvezda traži očigledno nije lako pronaći za kratko vrijeme.

"Svjesni smo da ćemo imati težak posao da zadovoljimo sve te parametre, ali jedna od osnovnih želja nam je da dovedemo igrača koji će i da donese rezultat i da proširi roster, a da istovremeno i ne zatvori mjesto igraču na kojeg ozbiljno računamo".

Do kada bi trener Dejan Radonjić mogao da čeka novog igrača?

"Voljeli bismo da to bude što prije, ali ne zavisi od nas. Nismo u situaciji kao uoči sezone i nemamo mogućnost da postavljamo datume. Možda pojačanje stigne za dva, tri dana, a možda za deset. Ono što je jasno je da bismo voljeli da ostanemo na prvom mjestu ABA lige, a za to nam je potrebna pomoć još jednog igrača u rotaciji", zaokružio je Ristović priču o aktivnostima Zvezde na tržištu.

O RISTIĆU I TEJIĆU

Među igračima na koje crveno-bijeli ozbiljno računaju su i mladi Dušan Ristić i Marko Tejić. Trener Radonjić pružio im je priliku i protiv Zadra.

"Imaju po 18 godina, svakodnevno napreduju i njihovo vrijeme tek dolazi. Moraju da budu strpljivi i da znaju da će uz dobar rad steći priliku da se nametnu", poručio je Ristović.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC