• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Nije nevažno!

Trener Crvene zvezde Telekom ne slaže se sa ocjenom da preostala dva meča Evrolige nemaju rezultatski značaj za njegov tim.

 Radonjić: Nije nevažno! Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ne pripremaju se rasterećeno za meč sa Laboral Kućom u Kombank areni (četvrtak, 18.45).

Pred evroligaški oproštaj od svojih navijača, trener crveno-bijelih Dejan Radonjić istakao je da će ekipa dati sve od sebe da pobedi i u toj utakmici i sljedeće sedmice, u Viljnusu.

On uvjerava da to što je Zvezda ispala iz trke za Top 16 fazu ne mijenja način pripreme.

"Spremamo se za meč koji za nas ima rezultatski značaj. Želimo da budemo peti u grupi, jer nam to omogućava bolju poziciju za nastavak takmičenja u Evrokupu. I da je druga situacija, isto bismo se pripremali", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Zvezda bi sa petog mjesta trebalo da uđe u povoljniju grupu Evrokupa, u čijoj drugoj fazi će se nadmetati od januara.

Ipak, prije razmišljanja o tome, crveno-bijeli žele da završe nastup u Evroligi sa što boljim skorom.

Broj pobjeda (2-6) pokušaće da povećaju u novom duelu sa Laboral Kućom, koju su prošlog mjeseca uspjeli da savladaju u Baskiji.

"Ekipa Laboral Kuće je od duela u Vitoriji napravila značajan iskorak. To je jako kvalitetan i iskusan, evroligaški tim, bez obzira na to što je takmičenje počeo oslabljen. Veliki broj kvalitetnih igrača im daje mogućnost da igraju raznovrsno. Dolaze nam jači za Noćionija, bez koga su slavili u tri meča".

Iskusnog Argentinca je u prethodnom duelu uspešno sačuvao Luka Mitrović, koji u četvrtak neće igrati zbog povrede. Od kada je u Sloveniji iznesen sa terena, poziciju "četiri" su na momente "pokrivali" i Marko Simonović i Blejk Šilb.

Prema Radonjićevom mišljenju, to su uglavnom dobro radili, ali uz veliku potrošnju energije.

"Bez obzira na ideju da još više relaksiramo ekipu, imamo nedovoljan broj igrača na određenim pozicijama. Nadam se da će poslije preostala dva treninga tim biti spreman. Ako pogledamo mečeve sa Panatinaikosom i Zadrom, mislim da su (Šilb i Simonović) dobro uradili posao na tim pozicijama. Međutim, ponavljam, uz veliku potrošnju, zbog koje je sada praktično nemoguće raditi neke stvari u pripremi".

Nema novosti oko pojačanja i eventualnog dolaska Mitrovićeve zamjene.

"Razmišljamo samo o meču protiv Laborala. Pratimo, radimo, ali nema novih informacija o tome u ovom trenutku", podvukao je Radonjić.

Duel Crvene zvezde Telekom i Laboral Kuće biće odigran u četvrtak od 18.45, a klub je uputio još jedan apel navijačima da navijaju sportski, da ne ubacuju predmete na teren i ne koriste lasere.

Dva kola prije kraja poznato je da će iz D grupe u Top 16 fazi učestvovati Lokomotiva Kubanj, Makabi, Laboral i Panatinaikos, ali je važno i sa kojih pozicija će otići dalje, pošto će nove grupe biti formirane po unaprijed određenoj šemi.

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC