• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Moramo da pokušamo!

Crno-bijeli doputovali u Istanbul na meč 9. kola Evrolige protiv Fenerbahčea (četvrtak, 20.45).

 Vujošević: Moramo da pokušamo! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana propustili su nekoliko šansi da u finiš prve faze takmičenja uđu sa mnogo boljim izgledima za plasman u Top 16.

Dva kola prije kraja, ne idu im u prilog ni tabela, ni raspored, a ni to što klub nije uspio da blagovremeno angažuje zamjenu povrijeđenom Leu Vestermanu.

Crno-bijeli (2-6) će za prolaz dalje morati da iznenade ili Fenerbahče u gostima, ili CSKA u Pioniru sljedeće nedjelje, a jedna pobjeda biće im dovoljna pod uslovom da Nanter izgubi i u Ukrajini od Budiveljnika i kod kuće od Fenerbahčea.

"Sigurno je da ćemo u preostalim utakmicama dati najbolje što možemo, pokušavajući da napravimo nešto što ovog momenta izgleda kao čudo. Ne prijetimo nikome, ali smo u obavezi da pružimo maksimum", rekao je prije polaska na put Duško Vujošević.

Partizan je u prošlosti umio da dobije važne, pa i presudne utakmice u gostima. Recimo, protiv CSKA u Moskvi, u posljednjem kolu prve faze Evrolige 2008/09 (63:66).

Međutim, taj i neki drugi timovi srpskog šampiona, koji su pravili podvige, bili su zreliji, iskusniji i bolje popunjeni po pozicijama.

Zato i trener crno-bijelih nema iluzija pred susret sa jednom od tri najuspješnije ekipe u dosadašnjem toku takmičenja. Fenerbahče vodi na tabeli A grupe sa skorom 7-1, bolji su samo Real i Olimpijakos (po 8-0).

"Maksimum o kome sam govorio, u Istanbulu vjerovatno neće biti dovoljan za pobjedu, međutim, obavezni smo prema sebi i navijačima da odigramo utakmicu sa punim angažmanom. Vjerujem da će igrači biti spremni da se tako ponašaju, jer to je ono što od njih i tražim - da uvijek daju najviše što mogu i igraju sa ekstraordinarnom motivacijom. Ako uspijemo, to je za nas pobjeda".

Aktuelni sastav Fenera, pod vođstvom Željka Obradovića, dobio je sve četiri utakmice kod kuće, prosječnom razlikom od 16 poena. Barselona je savladana rezultatom 75:70, a CSKA sa čak 86:60.

"Protivnik je izuzetno kvalitetan. Odlični su klub, tim, trener, imaju opravdano velike ambicije, dobru formu, domaći teren... Sve su to za nas otežavajući faktori, ali istovremeno i izazovi da se da najviše".

Partizan je u seriji od 12 evroligaških poraza u gostima, započetoj prije više od dvije godine.

Zanimljivo je da su crno-bijeli dobili posljednji međusobni okršaj na parketu Fenera, koji tada nije imao svoju veliku dvoranu, već je kao domaćin igrao Evroligu u Abdi Ipekčiju.

Posljednjeg dana januara 2008. Partizan je slavio rezultatom 91:86 i plasirao se u Top 16 sa pete pozicije (tada su bile tri grupe od po osam ekipa). Na strani protivnika i tada su bili Onan, Vidmar, Preldžić, trenutno povrijeđeni Onan, ali i sadašnji igrač Partizana Tarens Kinzi.

Kod crno-bijelih vezu sa tom utakmicom čine šef struke Duško Vujošević i Petar Božić, onda igrač, sada pomoćni trener.

PAROVI 9. KOLA:

četvrtak

CSKA - Barselona 17.45
Fenerbahče - Partizan NIS 20.45

petak

Budiveljnik - Nanter 18.00

TABELA: Fenerbahče 7-1, Barselona 6-2, CSKA 5-3, Nanter 3-5, Partizan 2-6, Budiveljnik 1-7.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC