• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Trijumf igosa za oproštaj od Laktaša

Košarkaši Igokee pobjedom pred svojim navijačima oprostili su se od Evrokupa. U 9. kolu savladan je Lukoil 74:61 (23:17, 12:22, 18:9, 21:13).

 EVROKUP: Trijumf igosa za oproštaj od Laktaša Izvor: MONDO

Duel bh. i bugarskog šampiona pripao je domaćim košarkašima, koji su i drugi put ove sezone savladali tim iz Sofije.

U meču koji nije imao veliki takmičarski značaj, obzirom da su obje ekipe već ranije izgubile sve šanse za prolaz u naredni krug takmičenja, Igokea je stigla do trećeg trijumfa u Evrokupu i posljednje mjesto prepustila upravo Bugarima.

Bugari su bolje ušli u meč. Poenima Jure Lalića i Dimitriosa Verginisa poveli su sa 4:0 i prednost održavali sve do sredine prve četvrtine, kada Aleksandrovčani prelaze u vođstvo, prave seriju 9:0 i od 6:9 stižu na 15:9. Bila je to najubjedljivija prednost domaćih u prvoj dionici meča, koju su košarkaši Igokee okončali vođstvom od šest poena prednosti, 23:17.

Ipak, u drugoj četvrtini izabranici Milutina Latinčića su stali, dopustili ekipi Lukoila da se razigra, što su gosti iskoristili i ovaj period igre riješili u svoju korist sa čak 10 poena razlike, 12:22. Rezultat na poluvremenu glasio je 35:39.

Košarkaši Igokee zaigrali su mnogo angažovanije početkom drugog poluvremena i već nakon dva minuta trojkom Nemanje Gordića vratili prednost. Do posljednjeg minuta treće četvrtine igralo se koš za koš, a onda su domaći košarkaši napravili seriju 6:0. Prvo je pogodio Serherio Gipson, zatim i Gordić, da bi Uroš Mirković okončao uspješan niz "igosa" za vođstvo nakon tri dionice, 53:48.

Nisu domaći igrači dozvolili novi pad u odlučujućoj četvrtini. Sjajnom igrom, prije svega Nemanje Gordića, košarkaši aktuelnog šampiona BiH rutinski su odradili posljednjih 10 minuta meča, stigli i do dvocifrene prednosti, pa trijumf niti jednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Gordić (5/10 za dva i 2/2 za tri poena) je bio najraspoloženiji u redovima Igokee. Utakmicu je završio sa 16 poena, Gipson je dodao 13, a Milan Dozet 10. Alando Taker zadavao je najviše problema domaćim igračima ubacivši 17 poena. Pratio ga je Lalić, uz Takera jedini dvocifren u redovima Lukoila sa 10 poena.

VILIJAMS
Utakmicu sa Lukoilom sa tribina je posmatrao i Lens Vilijams, nekadašnji košarkaš Bosne, koji bi sutra trebalo da potpiše ugovor sa Igokeom. Vilijams bi u dresu "igosa" trebao debitovati u subotu na meču protiv Cedevite.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC