• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Zvezda nagradila najvjernije!

Crveno-bijeli pred 7.000 navijača u Kombank areni savladali Laboral Kuću - 81:65 (45:26). Radenović blistao u prvoj, Blažič u četvrtoj četvrtini.

 EL: Zvezda nagradila najvjernije! Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su treću pobjedu u D grupi Evrolige, a drugu u pet mečeva kao domaćini.

Sa skorom 3-6 uoči gostovanja Lijetuvos Ritasu, kao povratnici u elitno takmičenje poslije 14 godina, crveno-bijeli su sa rezultatske strane odradili solidan posao, a mogu da žale što nisu bili znatno uspješniji.

Smanjeni takmičarski značaj, a možda i cijene ulaznica, uticali su da u Kombank arenu ove večeri dođe svega šest-sedam hiljada ljudi.

Izabranici Dejana Radonjića, koji su prošle nedjelje izgubili sve šanse da prođu u Top 16, nisu dozvolili da ih poluprazna Arena zbuni ili demotiviše.

Od prvog sekunda utakmice su "dali gas" i poslije krize u trećoj četvrtini zasluženo slavili ubjedljivu pobjedu nad Laboral Kućom - 81:65 (25:6, 20:20, 16:25, 20:14)!



Ivan Radenović bio je najistaknutiji u nestvarno dobroj prvoj četvrtini crveno-bijelih, koju su dobili sa 19 poena razlike, a krilni centar uz devet postignutih poena imao četiri skoka, po jednu "krađu" i asistenciju. Bilo ga je svuda!

Ulogu lidera, kada je visoko vođstvo spalo na svega "plus šest" (52:46 - 28. minut), preuzeli su Demarkus Nelson i odlični Čarls Dženkins, da bi u posljednjoj dionici - kao protiv Lijetuvosa u Pioniru - "eksplodirao" Jaka Blažič.

Slovenački bek davao je ton probuđenoj, ponovo agresivnoj odbrani, dok je u napadu poentirao na sve moguće načine - iz prodora, kontranapada, slobodnih bacanja i, naravno, trojkama, koje je šutirao perfektno (4/4)!

Blažič sa 24 poena zaslužuje i zvanje igrača utakmice, u kojoj su crveno-bijeli pokazali sebi da nimalo ne zaostaju za ekipom iz Vitorije, koja će se za razliku od njih takmičiti u Top 16 fazi tokom čitave zime.

Jednostavno, Zvezda je imala kvalitet za Top 16. Nije imala iskustvo, mirnoću, hladnokrvnost... u situacijama kada su se "lomili" ishodi mečeva protiv Panatinaikosa i Lokomotive Kubanj, kao i duel sa Makabijem u Pioniru.

Laboral Kuća svoje pravo lice je pokazala u trećoj dionici, kada je promjenama u odbrani i odličnim šutom sa distance uhvatila na "spavanju" samozadovoljne igrače Zvezde, pa se u nekim trenucima činilo da bi mogao da se ponovi scenario iz poraza od Panatinaikosa u Beogradu.

Špance i njihovog trenera Skariola neće puno boljeti glava zbog ovog poraza, jer su oni svoj cilj ostvarili u minulom kolu.

Zvezda se od svojih pristalica u Evroligi oprostila uzdignuta čela, a od svakog navijača ponaosob zavisi hoće li mu to biti utjeha ili "so na rani".

Pobjeda u Viljnusu na kraju prve faze takmičenja bila bi sjajna odskočna daska za nastavak sezone, a možda i za novi pokušaj u Evroligi, to će se već rješavati na parketima ABA lige...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC