• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Tražio sam Rebića

Plejmejker Crvene zvezde otkrio da je u posljednjem napadu meča sa Laboralom htio da proigra mlađeg saigrača.

 Nelson: Tražio sam Rebića Izvor: MONDO

Posjetioci Kombank arene uživali su u četvrtak uveče u drugom ovosezonskom trijumfu Zvezde nad Laboral Kućom.

Oko 7.000 gledalaca posmatralo je sa tribina novobeogradske hale kako tim Dejana Radonjića bilježi treću evroligašku pobjedu, u utakmici u kojoj je vodio od žustrog početka do mirnog kraja.

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić pružio je u izvjesnoj završnici priliku i svojim najmlađim igračima. Kraj utakmice na terenu su dočekali centar Dušan Ristić i plejmejker Nikola Rebić, koji je prvi put bio u konkurenciji za tim.

Demarkus Nelson čak je i pokušao da na kraju doda loptu do Zvezdine mlađe "jedinice", ali nije uspio.


"Da, htio sam da Rebiću dodam loptu. Tražio sam ga na terenu. Pokušali smo da napravimo šansu nekom od mladih saigrača. To nije imalo velikog značaja za utakmicu, ali jeste za njih. Znate, oni rade naporno svakog dana, non stop se trude na treninzima i za njih je velika stvar da dobijaju šansu na utakmici", objasnio je Nelson MONDU u svlačionici.

Zvezda je i prije utakmice izgubila šansu za plasman u Top 16. Da li je bilo teško naći motivaciju?

"Ne, izgubili smo u Evroligi više utakmica nego što smo pobijedili i to je dovoljan motiv da odigramo dobro. Mislim da smo izgubili neke utakmice koje smo morali da pobijedimo. Znali smo da, kada istrčimo pred svoje navijače, moramo da odigramo sa dosta ponosa. To smo i uradili".

Priliku da ostvare i četvrtu evroligašku pobjedu imaće sljedeće nedjelje, protiv Lijetuvos Ritasa u Litvaniji.

"Da, oni su dobar tim. Neće biti lako, jer su posebno dobri kod kuće, imaju dobre šutere. To će biti veliki izazov za nas i nadam se da ćemo pokušati da još jednom pobjedom završimo evroligašku sezonu".

Potom će sva pažnja biti usmjerena na nastavak ABA lige, do početka Evrokupa.

"Iskreno, nisam razmišljao o Evrokupu. Ni o tome u kojoj ćemo grupi igrati, ni o tome ko će nam biti rivali. To će biti još jedno evropsko takmičenje za nas i znam da će značiti mnogima da igramo dobro. Vidjećemo šta će biti kada dođe vrijeme za to".

Njegov saigrač Blejk Šilb poručio je prije odlaska iz Kombank arene da će Zvezdin cilj i u drugom evropskom takmičenju biti jasan - da postane što bolja.

"Nije bilo šansi da prođemo, ali mislim da su momci i trenersko osoblje pokazali dobar duh. To je ono što hoćemo da radimo. Želimo da odemo u Evrokup i tamo nastavimo da postajemo sve bolji tim. Čak nas i ove utakmice mogu pripremati za predstojeće mečeve".

Amerikanac je priznao da je uživao u četvrtak uveče pred 7.000 navijača.

"Dobar je osjećaj. Pogotovo je dobro ovdje pobijediti, u posljednjoj evroligaškoj utakmici. Možda bismo pobijedili i u prvom meču ovdje da smo imali navijače na donjem nivou. Još jednom je bila sjajna atmosfera i svi su odigrali dobro... Nisam znao šta da očekujem. Znao sam da će dozvoliti navijačima da budu na donjem niovu i to je bilo sjajno. Bili su iza nas, dali su nam jaku podršku", dodao je Šilb.
(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC