• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bijeli: Utjeha u završnici Evrokupa

"To takmičenje može da nas utješi, ako doguramo do kraja", smatra krilni centar Zvezde Ivan Radenović.

 Crveno-bijeli: Utjeha u završnici Evrokupa Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić nije prethodnih dana htio da mnogo priča o Evrokupu, isticavši da meč protiv Laboral Kuće ima rezultatski značaj. Htio je pobjedu, koja je i ostvarena.

Njegovi igrači su pred 7.000 najvjernijih navijača drugi put ove sezone bili bolji od španskog rivala. Trijumfom su popravili raspoloženje pre putovanja u Skoplje, pa u Viljnus.

Poslije nedjeljnog duela sa makedonskim ABA ligašem (17.00), crveno-bijeli će se u Litvaniji oprostiti od ovogodišnje Evrolige (petak, 18.45). Radonjić ni taj meče prihvatiti kao nevažan.

"Najprije nas čeka duel u Skoplju. To će nam biti možda i najteži u narednom ciklusu. Imamo malo vremena za pripremu, ali navikli smo na to. Za nas ni takmičenje u Evroligi nije gotovo, jer nam predstoji i utakmica protiv Ritasa, koju želimo da dobijemo. Još stvaramo karakter, a iskustvo igranja u Evroligi je neprocjenjivo. U jednom trenutku će nam jako značiti", rekao je trener Zvezde u Kombank areni.

Radenović više od ostalih u ekipi osjeća izostanak povrijeđenog Luke Mitrovića.

"Osjeti se kada neko nedostaje. Nemaš izmjena u trenažnom procesu, na utakmici se poveća broj minuta u kontinuitetu, pa je malo teže. Ali, kondicioni trener i medicinski tim nas dosta dobro čuvaju, tako da je OK. Novi igrač bi nam značio, u svakom slučaju. To skida opterećenje sa drugih igrača, ali je stvar Uprave to da li će doći".

Trijumfom nad Laboral Kućom, crveno-bijeli su i definitivno zauzeli petu poziciju na tabeli Grupe D Evrolige, čime je postalo jasno da će biti dio Grupe L druge faze Evrokupa.

Za sada su sigurni učesnici te grupe samo Zvezda i Nižnji Novgovorod, o kojem je u četvrtak uveče govorio i Ivan Radenović, jedan od najboljih igrača crveno-bijelih protiv Laborala (11, 8 sk).

"Poznato je da ruske ekipe imaju dobre strance i kvalitet. Nižnji Novgorod je fantastična ekipa. U prvoj fazi su imali sedam pobjeda i bili daleko ispred svih. Još nisu definitivno poznati ostali rivali, pa je teško prognozirati šta će biti. Jedno je sigurno, da će svaki tim htjeti da nas pobijedi zato što će breme favorita preći na nas, ekipu koja dolazi iz Evrolige. Na sve to moramo da budemo spremni".

Upitan može li Evrokup da pruži zvezdašima utjehu za eliminaciju iz Evrolige, odgovorio je potvrdno, uz objašnjenje:

"To takmičenje može da nas utješi, ako doguramo do kraja", smatra Radenović.

Uz Radenovića i Čarlsa Dženkinsa, Slovenac Jaka Blažić bio je najbolji Zvezdin igrač u četvrtak uveče. Ubacio je 24 poena, bez ijednog promašenog šuta za tri (4/4).

Zvezda i Nižnji Novgorod odigrali 2011. godine međusobnu pripremnu utakmicu. Beograđani su izgubili košem u posljednjoj sekundi, sa pola terena.

"Bila nam je jako bitna utakmica, zbog samopouzdanja i da bismo dokazali sami sebi da možemo da igramo protiv najboljih timova. Kuća praktično nije ni imala priliku da pobijedi. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Napravili smo greške u trećoj četvrtini, ali je na kraju ispalo dobro", sabrao je utiske Slovenac u svlačionici.

Prema njegovom mišljenju, crveno-bijeli bi trebalo da što pre postave pred sebe nove izazove i zadatke.

"Svaki igrač bi želio da igra Evroligu, ali moramo da postavimo nove ciljeve, a oni su sada u Evrokupu, u kojem mislim da možemo daleko. Biće još dobrih utakmica. Nadam se da ćemo se sljedeće godine vratiti u Evroligu i biti još bolji", podvukao je Blažič.

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC