• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centri moći!

Kakav duel u Oregonu: Lamarkus Oldridž 31 poen, 25 skokova, Dvajt Hauard 32 poena, 17 skokova. Na kraju, Portland - Hjuston 111:104!

  Centri moći! Izvor: MONDO

NBA "vapi" za ovakvim duelima centara!

Zato je i utakmica Portland - Hjuston, gdje su se sudarili divovi Lamarkus Oldridž i Dvajt Hauard, izazvala mnogo više pažnje javnosti od takođe sjajnog okršaja "1 na 1", ali plejmejkera Derona Vilijamsa i Krisa Pola na meču Bruklin - L. A. Klipers.

Ovo što se dogodilo u Oregonu bio je zaista sudar titana: Oldridž 31 poen, 25 skokova (rekord karijere), Hauard 32 poena, 17 skokova. Na kraju, pobjeda Portlanda od 111:104 i povike publike "MVP, MVP" na račun svog centra.

Oldridžu je ovo četvrti put u NBA karijeri da je prevazišao granicu od 30 poena i 20 skokova, što su u istom vremenskom periodu više puta uradili samo Kevin Lav iz Minesote (7) i, upravo Hauard (6).

Robin Lopez pratio je Oldridža sa 16 poena i deset skokova, što je bilo dovoljno da Blejzersi stignu do skora 19-4 i zadrže prvu poziciju na Zapadu. Hauard je takođe bio sjajan, pružio je jednu od najboljih partija od šokantnog prelaska iz Los Anđeles Lejkersa u Hjuston prošlog ljeta, ali nije uspio da donese još jednu pobjedu Rokitsima nad istim protivnikom (116:101, 5. novembar).

Na početku posljednje četvrtine, Portland je imao deset poena prednosti, ali je Hjuston smanjio na 97:95, košem uz faul Džejmsa Hardena (4:45 do kraja). Trojkom Nikolasa Batuma, domaći tim odlepio se na 102:95, a onda je Vesli Metjuz pogodio ulaz i dodatno slobodno bacanje za 108:96 (2:04 do kraja).

Odatle Rokitsi nisu uspjeli da se vrate. Jednostavno, malo koji tim ima rješenje za napad Blejzersa koji je prethodne noći ubacio 100 i više poena deseti put zaredom.

Hjuston (15-7) je igrao bez Omera Ašika, ali i bez trenera Kevina Mekhejla, koji je odsustvovao zbog smrti majke.

A, daleko odatle, na Istočnoj obali, Bruklin Netsi uspjeli su da zabilježe pobedu protiv tima sa pozitivnim skorom u ligi poslije skoro mjesec dana!

Treću uzastopnu pobedu, ovog puta nad Los Anđeles Klipersima, Netsi su ostvarili zahvaljujući trouglu: Džo Džonson (21), Bruk Lopez (16, 7 sk), Deron Vilijams (15, 5 sk, 4 as) - što je bilo i očekivano - ali i "faktoru X" Andraju Blaču, koji je meč završio sa 21 poenom i devet skokova, uz tri asistencije! Mirza Teletović postigao je četiri poena i upisao jedna skok za nešto više od pet minuta provedenih na terenu.

Na kraju, 102:93 za tim Džejsona Kida, koji ima skor samo 8-14. Klipersi idu dalje na put sa 15-9.

Od kada su se prvi put sreli u ligi, Vilijams i Pol imaju neku vrstu "ličnog" rivaliteta. Daleko uspješniji za sada je - Vilijams, koji ima skor 15-5 protiv omalenog rivala.

Vilijams je odigrao sjajnu odbranu nad Polom, dozvolio mu da ubaci 20 poena, ali ga zadržao na svega dve asistencije, što se nije dogodilo - dugo! Uz očajan šut za tri poena, 6/24, tim Doka Riversa nije mogao da se nada ničemu drugom osim poraza.

Zanimljivo, gosti su ubacili dvije od prve tri trojke na utakmici, a onda promašili 17/21!

Na sve to, Blejk Grifin nije imao svoje veče. Šutirao je 2/8 iz igre za skromnih 12 poena i 11 skokova. Drugi strelac Klipersa bio je Džamal Kraford sa 19 poena, ali i 2/6 za tri poena.

Djelovalo je da će utakmica biti završena na sasvim drugačiji način kada su Klipersi poveli 23:10 u prvoj četvrtini trojkom Džareda Dadlija, ali se onda razigrao Lopez i okrenuo meč naglavačke. Do poluvremena, Netsi su imali 46:21 (serija 36:11) i nisu se okrenuli do kraja!

"On je vođa. On vuče poteze. On je Deron Vilijams", rekao je Kevin Garnet poslije utakmica.

Ipak, nisu svi bili zadovoljni u timu Netsa. Recimo legendarni Pol Pirs koji u ovako jakom timu ulazi s klupe...

"Igram svoju ulogu u svemu i to je što je", kratko je rekao.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Jonathan Ferrey )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC