• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli: Naprijed Budiveljnik!

Poslije pobjede sezone, u Istanbulu, košarkaši Partizana priznaju da će ih veoma zanimati rezultat Nantera u posljednje dve utakmice u grupi.

 Crno-bijeli: Naprijed Budiveljnik! Izvor: MONDO

Retko kada možete da čujete košarkaše, pa i trenera Partizana, da komentarišu rezultate drugih ekipa, svojih rivala.

Ovog puta je to slučaj, ali više nego opravdano.

Poslije pobjede sezone, ostvarene u Istanbulu protiv Fenerbahčea, crno-bijeli priznaju da će ih veoma zanimati rezultati Nantera u poslednje dve utakmice u Grupi A. Tim Duška Vujoševića bio je prežaljen pre puta na Bosfor, trebalo je samo konstatovati da je Partizan i definitivno izgubio šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige, ali srpski šampion je baš tada najopasniji, kada ga svi otpišu.

"Stvarno velika pobjeda, sada smo bliži Top 16 fazi, ali čekamo da vidimo šta će Nanter uraditi u naredna dva kola i, naravno, već se spremamo za naredni meč u Jadranskoj ligi i onaj protiv CSKA", kaže bek Partizana Dragan Milosavljević.

O samoj utakmici...

"Igrali smo sjajno od samog početka, borili se i vjerovali u uspjeh. Svi su dali maksimum, bili smo raspoloženi, ubacili dosta trojki i na kraju meča igrali iskusno i pametno u nekim trenucima. Kinzi je ubacio penale kada je trebalo".

Centar Dejan Musli takođe priznaje da će u petak u 18 časova biti uz TV i navijati za Budiveljnik svom snagom.

"Od samog starta ušli smo jako u utakmicu, dobro je otvorili. Poslije toga imali smo mali pad u igri, ali smo se brzo vratili, bili u egalu sa tako jakim protivnikom i uspjeli da privedemo meč kraju u našu korist. Sada ne zavisi toliko toga samo od nas, čekamo rezultat utakmice koju igra Nanter, a iskreno se nadam da ćemo proći u drugu fazu, u Top 16 Evrolige", kazao je Musli.

Ukoliko Partizan i Nanter završe prvu fazu sa istim skorom, crno-bijeli će biti u prednosti i otići dalje kao četvrti u grupi.

Njihov mentor Vujošević rekao je da je napravljen veliki korak ka plasmanu u Top 16 fezu Evrolige, bez obzira što crno-bijeli i dalje zavise od rezultata drugih utakmica u A grupi.

"Presrećan sam zbog ove pobjede. Dobili smo velikog protivnika, jer Fenerbahče ovog momenta ima sve što čini veliki klub - igrače, trenera koji ima najbolje rezultate u Evropi i odličnu upravu. Svaka utakmica u Evroligi za nas je mnogo važna, a ova može da bude kvalifikaciona za drugu fazu", izjavio je Vujošević za klupski sajt.

"Ipak, napravljen je veliki korak ka plasmanu u drugu fazu. Svesni smo da još nismo prošli dalje, ali ova pobeda, sama po sebi van konteksta šta znači u takmičenju, sigurno je trofej za ovaj mladi tim. Zahvalan sam igračima na ogromnoj borbenosti i kvalitetu koji su pokazali, jer na taj način ogroman napor koji i ja zajedno sa njima ulažem dobija smisao. Mislim da je uspjeh već što smo u veoma teškoj grupi Evrolige bili ravnopravni učesnici, a fantastičan uspjeh bi bio plasman u Top 16 fazu", zaključio je Vujošević.

GRUPA A

CSKA Moskva - Barselona 79:65 (20:21, 22:10, 11:21, 26:13)

Fenerbahče Ulker - Partizan NIS 77:79 (17:30, 20:9, 23:20, 17:20)

Budiveljnik - Nanter (petak, 18 časova)

TABELA: Fenerbahče 7-2, CSKA 6-3, Barselona 6-3, Partizan 3-6, Nanter 3-5, Budiveljnik 1-7.

Parovi posljednjeg kola (19. decembar): Partizan NIS - CSKA Moskva (20.45), Barselona - Budiveljnik (21.00), Nanter - Fenerbahče Ulker (21.00).

(MONDO, Foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC