• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preldžić: Uradili sve da pobijedimo Partizan

Košarkaš Fenerbahčea kaže da su gosti "fenomenalno šutirali cijeli meč", a Željko Obradović čestita crno-bijelima na srčanosti.

 Preldžić: Uradili sve da pobijedimo Partizan Izvor: MONDO

Partizan NIS postao je prva ekipa koja je u Evroligi pobijedila Obradovićev, novi Fenerbahče, na njegovom parketu - 79:77.

Crno-bijeli su, ujedno, ostvarili prvu evroligašku pobjedu izvan Beograda poslije više od dvije godine, a Fener doveo u pitanje prvo mjesto u A grupi, mada je kolo prije kraja prve faze i dalje favorit.

"Biće nam teško u Top 16, bez obzira protiv koga budemo igrali. Tako da nisam siguran ni koliko je važno biti prvi", rekao je Željko Obradović poslije meča.

Trener skupocjenog turskog tima i jedan od glavnih igrača, Emir Preldžić, saglasni su u ocjeni da je pobjednika u velikoj mjeri odlučila prva četvrtina, u kojoj je Partizan vodio sa 17 poena razlike i dobio je rezultatom 30:17.

"Uspjeli smo da se vratimo i pređemo u vođstvo, ali poslije toga su oni ušli u novu seriju, na koju nismo mogli da odgovorimo. Zaista su fenomenalno šutirali tokom cijelog meča. Uradili smo sve što je bilo moguće da pobijedimo, ali bili su nezaustavljivi. Probaćemo da se iskupimo protiv Nantera", izjavio je Preldžić.

Obradović, na čiji račun su već tokom utakmice počele da stižu internet-optužbe da "pušta" svoj voljeni klub, dodao je da igračima nema na čemu da zamjeri.

"Borili smo se da prevaziđemo loš početak i 30 primljenih poena u prvoj četvrtini. Imali smo šansu i da pobijedimo, tako da sam zadovoljan trudom koji je ekipa uložila. Čestitam Partizanu jer je srčanom igrom uspio da nam odoli. Radili su dobre stvari čak i kada bi mi odigrali dobro u odbrani", prokomentarisao je Obradović.

Fenerbahče vodi na tabeli sa skorom 7-2, a prate ga CSKA (6-3) i Barselona (6-3).

Tim iz Istanbula ima najbolji skor u "trouglu" sa najbližim pratiocima. CSKA ne može da ga stigne zbog dva poraza u međusobnim mečevima, ali može Barsa, koja je ubjedljivije dobila revanš na svom parketu (94:81), nego Fener nju na svom (75:70).

Osvajač ove grupe i Olimpijakos biće nosioci prve grupe Top 16 faze, dok će u drugoj to biti Real i Makabi ili Lokomotiva Kubanj. Partizan bi, u slučaju da prestigne Nanter i zauzme četvrto mjesto, otišao u drugu grupu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC