• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Mora pasti Cedevita ako želimo F4

Košarkaši Igokee u subotu (17 h) u Laktašima dočekuju jednog od direktnih konkurenata za plasman na završni turnir, zagrebačku Cedevitu.

 IGOKEA: Mora pasti Cedevita ako želimo F4 Izvor: MONDO

"Igosi", koji se nalaze na diobi četvrtog mjesta na tabeli ABA lige, imaju pobjedu manje od trećeplasiranih gostiju iz Zagreba i slavlje u direktnom duelu u okviru 12. kola mnogo bi značio u trci za Fajnal-forom.

Osim takmičarskog imperativa tu je i obavezni revanš zagrebačkoj ekipi, koja je prošle sezone jedina oba puta savladala šampiona Bosne i Hercegovine.

Aleksandrovčani su u seriji odličnih rezultata (dvije pobjede u ABA ligi i trijumf u Evrokupu nad Lukoilom) i s velikim optimizmom dočekuju Cedevitu.

"Očekujemo da 'naplatimo' dobre partije i pobjede iz prethodnih mečeva nad Budućnosti i Cibonom. Meč sa Cedevitom predstavlja svojevrsnu 'ovjeru' tih trijumfa jer bi eventualnom pobjedom uskočili na pravi put za Fajnal-for. Zagrepčani su nam direktni konkurenti za završni turnir i pobjeda protiv takvog rivala bi nam mnogo toga dobrog donijela. Takvi mečevi se moraju pobijediti",
izjavio je trener "igosa" Milutin Latinčić na konferenciji za novinare.



Prema njegovim riječima, gosti imaju odličan tim s čvrstom odbranom i biće jako teško ostvariti pobjedu.

"Cedevita je tim koji igra sa mnogo kontakta i primaju mali broj poena. Njihov glavni igrač i strijelac je plejmejker Derek Nolan Smit, koji prosječno ubacuje 14, 15 poena. Opasni su i centri Miro Bilan i Jusuf Nurkić i ta tri igrača su najopasnija u napadu, mada trebamo da obratimo pažnju i na šutere - Marina Baždarića, Amerikanca Reja Alana i na njihove 'četvorke'".



Krilni košarkaš Igokee Uroš Mirković takođe očekuje novu pobjedu u Laktašima.

"Svi očekujemo trijumf jer smo u posljednje vrijeme bilježili dobre rezultate, a i zdravstveni bilten nam se popravio. Realno se nadamo pobjedi", izjavio je Mirković i dodao da iako ne poznaje igrače Cedevite, svjestan je da imaju dobar tim.

"Znam da igraju dosta čvrsto u odbrani, sigurno da nam neće biti lako, ali vjerujem da smo se kroz Jadransku ligu i Evrokup navikli na takav nivo igre i da ćemo uknjižiti novu pobjedu".

LENS VILIJAMS ĆE IGRATI



Novo pojačanje Igokee do kraja sezone je američki centar Lens Vilijams, koji je u karijeri nastupao za sarajevsku Bosnu, Banvit, Turov, Larisu...Svoj debi imaće protiv Zagrepčana, potvrdio je trener Latinčić.

"Amerikanac će biti u ekipi, riječ je o kvalitetnom košarkašu koji može u ovom trenutku da odigra na kvalitetnom nivou 15-ak minuta. Jasno je da nije u punom takmičarskom pogonu, ali obzirom na njegovo iskustvo i znanje, siguran sam da će dati svoj učinak u subotu", zaključio je strateg Aleksandrovčana.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC