• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Mnogi ne razumiju riječ "omaž"

"Rekao sam da je i Zvezda igrala dobro i ravnopravno u Evroligi i da je bar jedna srpska ekipa zaslužila da prođe u Top 16",objasnio trener Partizana.

 Vujošević: Mnogi ne razumiju riječ "omaž" Izvor: MONDO

Košarkaši i stručni štab Partizana doputovali su u petak popodne iz Turske u Srbiju, dan poslije velikog podviga - pobjede nad skupocjenim Fenerbahčeom Željka Obradovića.

Crno-bijeli su važnim trijumfom u gostima sačuvali šansu da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige i izazvali veliko oduševljenje svojih navijača.

Poslije utakmice, trener Partizana Duško Vujošević posvetio je uspjeh i nastupu Crvene zvezde u najjačem takmičenju. Po dolasku u Srbiju objasnio je da tim riječima nije htio da bilo koga provocira.

"Veliki broj ljudi ne razumije reč 'omaž'. Rekao sam da je i Zvezda igrala Evroligu dobro i ravnopravno. Rekao sam da Partizan igra dobro, u kontekstu da bar jedna ekipa zaslužuje da prođe u Top 16, pa je ova pobjeda u Istanbulu neka vrsta omaža i Crvenoj zvezdi. Sada i kada se kaže lijepo to se tumači ovako, neću više ništa lijepo da kažem", rekao je Vujošević na aerodromu, uz blagi osmjeh.

"Kada se kumulativno sagledaju igre dva srpska kluba, bile su takve da je bar jedan zaslužio da se plasira u grupu od 16 timova. Iako je u Zvezdu puno više uloženo finansijskih sredstava, a u Partizan možda neke druge energije", dodao je on.

Šef struke šampiona Srbije osvrnuo se i na komentare da je trener Fenerbahčea Željko Obradović svesno prepustio pobjedu svom bivšem klubu.

"Ne reagujem više, oguglao sam na bilo kakve komentare. Izgleda da nekima to jako teško pada i to se vidi u sličnim komentarima".

Trofejni trener podsjetio je na svoje riječi sa početka prošle sezone, kada se vratio u Partizan i nazvao ekipu crno-bijelih jednim od najtalentovanijih u istoriji.

"Sjećam se da sam prošle godine, kada sam se vratio u Partizan, rekao da je ova generacija jedna od najtalentovanijih svih vremena. Sada kada se sjetim da tu nisu Lučić, Bertans, Vesterman i da ovi momci bez njih rade ovo što rade, želim da podsjetim ljude koji u velikoj broju imaju kratko pamćenje koliko sam bio u pravu. Vrlo malo je njih vjerovalo da sam bio u pravu", ocijenio je Vujošević.

Pred njegovom ekipom su novi izazovi. Već u nedelju će ugostiti Budućnost (19.00), a sljedeće nedelje u "Pioniru" igrati protiv moskovskog CSKA.

"Lijepo je kada dođu ovako lijepi momenti, koji traju dugo kao mačkin muž", slikovito je opisao trener Partizana aktuelni momenat svog tima.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC