• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Lavrinovič MVP 9. kola i miljenik Grobara

Nezaboravna partija 34-godišnjeg centra Budiveljnika protiv Nantera lansirala ga na mjesto najkorisnijeg igrača 9. kola Evrolige.

 EL: Lavrinovič MVP 9. kola i miljenik Grobara Izvor: MONDO

Ukrajinski Budiveljnik imao je u petak predveče jaku navijačku bazu u Srbiji. Grobari su gledali utakmicu Budiveljnik - Nanter nadajući se da će Darjuš Lavrinovič i drugovi "slomiti" francusku ekipu i pomoći crno-bijelima da budu stepenik bliže vratima TOP16 faze Evrolige.

Učinili su to Lavrinovič i saigrači! Budiveljnik je pobijedio Nanter, crno-bijeli se raduju i slave iskusnog centra koji je odigrao fenomenalnu utakmicu.

Lavrinovič je ubacio čak 29 (samo jedan promašaj i to iz petog pokušaja za tri poena)! Imao je i 10 skokova, četiri asistencije, tri blokade. Ukupni indeks korisnosti bio mu je 44!

Naravno, Lavrinovič je, bez premca, bio MVP 9. kola Evrolige, a čak i da nije, nema sumnje da bi mu navijači Partizana dali tu "titulu".

Lavrinovičeva partija je bila ubjedljivo najbolja u ovoj evroligaškoj sezoni (do sada, razumije se) i druga najbolja u posljednje dvije godine! Iskusni košarkaš je trenutno na devetoj poziciji liste strijelaca sa 15 poena u prosjeku po meču.

VIDEO

Poslije njega, dolazi Nikola Mirotić koji je u pobjedi Real Madrida nad Strazburom (79:66) imao 22 poena, šest skokova i iznudio je devet faulova. Njegov indeks uspješnosti bio je 35.

Na trećem mjestu je igrač Fenerbahčea Emir Preldžić koji je protiv Partizana igrao odlično, ali ni njegova maestralna partija nije bila dovoljna da crno-bijeli budu položeni na pleća u istanbulu. Preldžić je imao indeks uspješnosti 33 (21 poen, sedam asistencija, šest skokova i šest prekršaja je napravljeno nad njim).

Treba pomenuti i Zorana Ercega koji je u dresu Galatasaraja protiv Zjelone Gore izjednačio lični rekord u Evroligi sa 19 poena, pet skokova, tri asistencije za 20 minuta igre.

Galatasaraj ima još jednog igrača na listi najboljih u ovom kolu. Riječ je o Furkanu Aldemiru koji je protiv Zjelone Gore imao čak 16 skokova, što je rekord ove sezone.

Na listi najboljih skakača vodi Pops Mensa-Bonsu sa 11,4 u prosjeku, a drugi je Žofri Lovernj iz Partizana sa prosječnih 9,8 uhvaćenih lopti po meču.

Još jedna zanimljivost: devetorica igrača imalo je "dabl-dabl" učinak u 9. kolu.

(MONDO, Foto: Euroleague)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC