• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan protiv Budućnosti nema pravo na kiks

Iscrpljeni poslije muške borbe i pobjede u Istanbulu u četvrtak, košarkaši Partizana u nedjelju, u ABA ligi dočekuju podgoričku Budućnost.

 Partizan protiv Budućnosti nema pravo na kiks Izvor: MONDO

Partizan je "osvojio" Istanbul, ali nije vrijeme za slavlje, niti ima vremena za slavlje. U nedjelju od 19 časova, u 12. kolu regionalne lige, Partizan će na svom parketu igrati protiv neugodne podgoričke Budućnosti.

Poučen gorkim iskustvom iz prošlog kola, kada je, takođe poslije velike pobjede u Evroligi, nad Budiveljnikom, Partizan gostovao Solnoku i nije se dobro proveo, trener crno-bijelih Duško Vujošević upozorava da, bez obzira na opštu potrošenost igrača, oni moraju da nađu energiju, a na navijače je apelovao da zaborave na predstojići duel u Evroligi protiv moskovskog CSKA i priče o TOP16 fazi, jer najprije treba preskočiti prvu narednu prepreku.

"Kao i protiv Solnoka, opet smo veoma iscrpljeni, potrošeni i fizički i mentalno zbog utakmice protiv Fenerhabčea ali, iako smo pokazali kako se osvaja Istanbul, priča se tu ne završava. Jako nam je teško da ovim fondom igrača igramo paraleleno dvije kvalitetne lige. Moramo da nađemo snagu, koncetraciju i pamet i da potpuno posvećeno priđemo utakmici protiv Budućnosti", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Trener crno-bijelih je nahvalio nardnog protivnika u ABA ligi, rekavši da Budućnost ima dobru ekipu, popunjeno sa po dva igrača na svakoj poziciji, igra čvrsto i da rezultati koje postiže nisu slučajni, već posljedica kvaliteta tima i rada.

Uz to, primijetio je Vujošević, svaki protivnik želi da iskoristi situaciju u kojoj je Patizan, a to je maksimalna potrošenost i umor, pa će tako i Budućnost igrati na tu kartu.

Ali, Vujošević kaže da bez obzira na sve, njegov tim mora da pronađe energiju da odigra kako treba i pobijedi Budućnost, jer, dodao je, "bonusi za neočekivane poraze - potrošeni".

Vujošević i njegovi saradnici u stručnom štabu nemaju mnogo opcija - moraju da igraju sa onim sa čim raspolažu.

Na pitanje da li će možda dati veću šansu onima koji su do sada imali manju minutažu, odnosno da li će malo odmoriti nosioce igre pred meč sa CSKA, trener Partizana je odgovorio: "Ako rezultat za to da priliku, u šta ne vjerujem, moći ću da razmišljam i o tome".

Istakao je i da je u sportu najvažnije razmišljati o prvoj narednoj utakmici.

"Ne možemo da razmišljamo o sljedećoj utakmici u Evroligi, ako prvo ne poštujemo ovu u nedjelju. Tako nalaže i sportska kultura".

Zato je Vujošević bio i uzdržan kada je odgovarao na pitanje kakve su sada šanse i očekivanja za Evroligu, pogotovo poslije pobjede Budiveljnika protiv Nantera.

"Rezultat meča nam ide u korist, jer nam otvara više opcija, ali daleko od toga da je plasman u TOP16 fazu izvjestan. A, pogotovo, ne smijemo sada o tome da razmišljamo pred meč u ABA ligi gdje se ne smije potcjenjivati ni neki slabiji protivnik, a kamoli Budućnost", oprezan je strateg crno-bijelih.

Vujošević je ukazao na to da su pojedini igrači, kako se izrazio, "maksimalno izraubovani", što povećava rizik od povreda ili im smanjuje imunološki sistem, pa tako mogu lakše da "navuku" bolest.

Međutim...

"Ima utakmica koje su odlučujuće, važne, prelomne, kakva je, recimo, bila ona u Istanbulu, i tu čovjek ne može da kalkuliše".

Partizan u ABA ligi ima osam pobjeda i tri poraza. Skor Budućnosti je sedam pobjeda i četiri poraza.

TEPIĆ OD UTORKA, DALO OZDRAVIO
Milenko Tepić bi, prema riječima Vujoševića, od utorka trebalo da se priključi ekipi Partizana i da se tog dana pojavi na treningu. Francuz Boris Dalo je zdrav (imao je prehladu) i biće u konkurenciji za sastav protiv Budućnosti.

"OD KINZIJA OČEKUJEM ISTU ENERGIJU"
Tarens Kinzi je u Istanbulu, protiv svog bivšeg kluba, pokazao zašto je doveden u Partizan. Amerikanac je bio zlatna poluga crno-bijelih, uz Milosavljevića, Bogdanovića i Lovernja. Na pitanje da li misli da će Kinziju taj meč biti prekretnica u daljem toku sezone, Vujošević je odgovorio:

Ta utakmica mu je bila najbolja koju je do sada odigrao i zaslužan je za tu pobjedu, sa ogromnom željom i energijom. Naravno, ne treba očekivati da će svaku utakmicu odigrati na tako visokom nivou, ali od njega očekujemo istu energiju u svakoj utakmici".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC