• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igosi "popili" Cedevitu u produžetku

Košarkaši Igokee savladali Cedevitu 96:89 poslije produžetka. Igose do prve pobjede nad Zagrepčanima predvodili Jorović, Vilijams i Gipson.

 ABA: Igosi "popili" Cedevitu u produžetku Izvor: MONDO

Odličnu utakmicu u Laktašima odigrali su Igokea i Cedevita, a Aleksandrovčani su poslije produžetka došli do prve pobjede nad Cedevitom u ABA ligi - 96:89 (25:27, 18:19, 18:20, 19:14, 16:9)

Izgledalo je da će Cedevita upisati još jedan trijumf, kao i prošle godine kada je Igokei nanijela jedini poraz u Laktašima u cijeloj sezoni, ali su domaći košarkaši uspjeli da se vrate u ovaj meč iako suu drugom poluvremenu gubili u jednom trenutku i deset razlike (58:48).

Ipak, u finišu četvrte četvrtine Igokea je uspjela da stigne do izjednačenja, prvo 74:74, zatim i 76:76, ali produžetke je izborila tek trojkom Štembergera 25 sekundi prije kraja za 80:80.

Cedevita je potrošila skoro čitav posljednji napad, ali nije uspjela i da ga realizuje pa je Igokea imala čak i šut za pobjedu, ali je Gordić pogodio obruč u posljednjoj sekundi, istina iz vrlo teške, gotovo nemoguće pozicije.

Pobjednik je odlučen u dodatnih pet minuta u kojima je Igokea razmontirala već umornu Cedevita koja je na ovom meču imala samo deset igrača u rosteru.

Gosti su slobodnim bacanjem Bilana postigli prvi poen u produžetku, ali je uslijedila fiorizna završnica Igokee koja je serijom od 11:0 stigla do deset poena prednosti (91:81).

Ono što je radio Jorović u prvom poluvremenu kada je postigao 23 poena, u drugom poluvremenu i produžetku su nastavili Teri Gipson i debitant Lens Vilijams i istrošena Cedevita više nije mogla da se vrati u praktično već dobijeni meč.

Rastrčali su se košarkaši Igokee u produžetku, pogađali iz svih pozicija, a ekipa Jasmina Repeše pokušavala je brzim poenima i faulovima da učini nešto više ali bez uspjeha.

Igokea je stigla do pobjede 96:89, četvrte u nizu i ukupno osme u ABA ligi, i sa skorom 8-4 izjednačila se upravo sa Cedevitom na trenutno drugom mjestu na tabeli.

IGOKEA: Dozet 6, 5 sk, Jorović 26 (5/7 za tri), 5 sk, Knežević, Gajović, Nikolić 5, Gordić 5, 10 as, 6 sk, Gipson 18 (5/5 za dva), 5 sk, 4 as, Bakić, Vilijams 18 (7/8 za dva), 7 sk, 3 as, Mirković 2, Štemberger 14 (3/4 za tri), 3 as, Bunić 2.

CEDEVITA: Zubčić 10, 3 ukr, Ramljak 2, Babić 6, Smit 14 (7/14 za dva), 7 as, Rej 13 (3/4 za tri), Bilan 13, 11 sk, Jelenek, Nurkić 12, 5 sk, Baltić 3, Baždarić 16, 4 sk.

TOK UTAKMICE

Obje ekipe u prve dve četvrtine bazirale su se na napad, pa je viđena prilično brza košarka uz mnogo šuteva, a posebno raspoloženi bili su Alan Rej iz Cedevite koji je šutirao 3/3 za tri poena te Branko Jorović koji je imao još impresivniji učinak – 5/5 van linije 6,75 metara.

Mnogo šuteva i brzih koševa viđeno je u prvoj četvrtini koja je završena vođstvom Cedevite 27:25, i to poslije serije gostiju 9-0. Prethodno je Igokea serijom 10-0 stigla sa 15:18 na 25:18, ali su izabranici Jasmina Repeše ipak na predah otišli sa prednošću.

Druga četvrtina nastavljena je poenima debitanta u dresu Igokee Lensa Vilijamsa, a drugi period nastavljen je uz malo jaču odbranu Cedevite koja je uspjela da stigne na „plus 6“ – 37:31, ali je Igokea, predvođena sjajnim Brankom Jorovićem, smanjila na 39:37, poslije četvrte trojka Jorovića iz isto toliko pokušaja.

Vrlo brzo Jorović je pogodio i petu trojku za samo poen zaostatka Igokee – 41:40, ali u finišu prvog poluvrmeena domaći košarkaši nisu uspjeli da kazne greške gostiju i oni su otišli na odmor sa prednošću 46:43.

Imala je Cedevita i deset poena prednosti u trećoj četvrtini, bilo je 58:48, ali uspjela je Igokea da smanji zaostatak, tačnije da ga prepolovi do kraja trećeg perioda koji je završen rezultatom 66:61.

Velika borba viđena je u posljednjoj četvrtini, ekipa Jasmina Repeše nije uspjevala da se „odlijepi“, a Igokea je nekoliko puta dolazila na samo poen zaostatka, da bi tri i po minute prije kraja poslije pogotka Nikolića i dodatnog slobodnog bacanja konačno uspjela da dođe u egal – 74:74.

Egal je bio i poslije pogotka Gordića sa linije slobodnih bacanja za 76:76, da bi Cedevita ponovo stekla prednost, ali nije uspjela i da slavi, jer je Štemberger trojkom izborio već opisani produžetak.

(MONDO, Foto: abaliga.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC