• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik CSKA: Divim se Partizanu

Andrej Vatutin hvali KK Partizan, jer godinama pravi magiju sa malim budžetom. Kaže da njegov tim mora da ide na pobjedu u četvrtak u "Pioniru".

 Predsjednik CSKA: Divim se Partizanu Izvor: MONDO

Partizan i CSKA vezuje mnogo stvari. Navijači su, takoreći, pobratimi. U ekipi CSKA su dvojica bivših igrača Partizana, Duško Vujošević je bio na klupi moskovskog tima...

Ali, u četvrtak uveče sve se to zaboravlja. Partizanu je potrebna pobjeda, ali je i "armejcima" da bi bili drugi u Grupi A, što nije bez značaja pred TOP16 fazu Evrolige.

U predvečerje utakmice posljednjeg kola grupne faze, predsjednik CSKA, 40-godišnji Andrej Vatutin je u intervjuu "Večernjim novostima" nahvalio Partizan i iskazao mu iskreno divljenje.

"Divim se Partizanu kako sa tako malim budžetom svake godine stvori dobru ekipu i oduševljava ljubitelje košarke. Ali, da bismo mi bili drugi u grupi, moramo da damo sve od sebe i da pobijedimo u Beogradu. Sada uopšte nije važno sa kojim smo mi rezultatom slavili u Moskvi, jer su Beograđani pobijedili Fenerbahče i zato nas čeka vrlo težak meč. Volim da dođem kod vas. Cijenim Srbe i drago mi je što među njima imam ljude koji su mi dragi. Posebno mi je drago kad god vidim našeg bivšeg trenera velikog znalca košarke Dušana Ivkovića", rekao je Vatutin.

On kaže da će njegov tim sigurno ići na pobjedu, uprkos povredama pojedinih igrača, a posebno se osvrnuo na formu trojice srpkih igrača u CSKA - Miloša Teodosića, Nenada Krstića i Vladimira Micova.

"Krstić je odigrao odlično na EP u Ljubljani. Bio je efikasan i jako koristan za ekipu. Međutim, kasnije je imao probleme sa povredom i sada se sporo vraća u formu. Krle nam je važan igrač i nadamo se da će ući u formu kad nam bude najpotrebniji. Što se tiče Micova, došao je spreman i igra stabilno. Od Teodosića očekujem hladnokrvnu i razumnu igru. Biću iskren, više ne vjerujem da Miloša možemo da promijenimo. Njega bi trebalo uzeti takvog kakav jeste".

Poslije neuspjeha na prethodnom Fajnal-foru Evrolige, Vatutin je grmio u svlačionici CSKA. Posebno na srpske igrače.

"Bio je to oštar razgovor i kritika, jer smo izgubili. Ali to nema veze sa nacionalnošću igrača. Da su igrali tako loše i neki drugi i sa njima bih tako razgovarao", kaže Vatutin, koji je po zanimanju novinar (završio je novinarstvo na Lomonosovu i pet godina je radio u sportskoj redakciji agencije TASS).

On ocjenjuje da sadašnji tim "armejaca" još nije sazrio da se popne na evropski tron.

"Sadašnja ekipa CSKA nije ni igrački ni mentalno spremna da pobijedi u Fajnal-foru. Ali, preostalo je još dosta vremena i mi se nadamo da ćemo, kad bude trebalo, podići formu ključnih igrača".

Vatutin je prvi rukovodilac kluba u Rusiji koji se javno izjasnio da budžet bude javan i da se plaćaju svi porezi.

"Naš budžet ove sezone je oko 40 miliona evra. U poređenju sa većinom klubova u Evropi to je veliki budžet. Ali, ta suma nije samo za plate, već su u njoj svi naši troškovi, od skupih avioprevoza do plaćanja poreza državi. Uzgred rečeno, visok budžet u Rusiji ima i klub iz Krasnodara".

Vatutin dodaje da je strategija koju forsira Partizan - pokušati da se napravi dobar rezultat sa malo para - za divljenje, ali da je i to mnogo teško.

"Postoje dva pristupa. Prvi je da oni koji investiraju velike pare u košarku ne žele da čekaju, već odmah traže rezultat. Analizirajte ekipe koje su igrale na Fajnal-foru, pa će te da vidite da su nosioci igre stranci. Drugi pristup je da, kao Partizan, pokušavate sa malo da para napravite dobar rezultat, ali to je iskreno teško. Divim se srpskoj školi košarke i izuzteno cijenim vaše trenere i, pogotovo, našeg i vašeg Dudu Ivkovića. Međutim, bez novca je vrlo teško. Zato ja i Partizanu, kao prijateljskoj ekipi, želim da pronađe dobrog sponzora kako bi mogao da napravi još ambiciozniji tim", rekao je Vatutin.

(MONDO, foto: CSKA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC