• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panatinaikos i Partizan na turniru u Valjevu

Partizan, PAO i ruski Surgut ovog vikenda učestvuju na turniru čiji je domaćin KK Metelac iz Valjeva.

 Panatinaikos i Partizan na turniru u Valjevu  Izvor: MONDO

Grčki Panatinaikos i srpski šampion Partizan igraće tokom predstojećeg vikenda na turniru u Valjevu povodom 60 godina Košarkaškog kluba Metalac.

Na turniru, koji će biti održan 13. i 14. septembra, igraće i ruski prvoligaš Surgut, čiji je trener Željko Lukajić, nekadašnji strateg Hemofarma iz Vršca i Partizana, i naravno domaćin Metalac.

U subotu, od 17 sati, igraju Panatinaikos i Surgut, a od 20 sati Partizan i Metalac. Poražene ekipe će u nedelju od 18 sati igrati za treće mesto, dok će pobednici od 20 sati, odigrati finalnu utakmicu, prenosi Beta.

Panatinaikos je na pripremama na Zlatiboru, pa će iskoristiti priliku da igra na turniru u Valjevu. Velika je verovatnoća da će se u finalu turnira sastai PAO, Željka Obradovića i Partizan, pa će to biti još jedna prilika za okršaj dva kluba, koji su prošle sezone u Evroligi odigrali sjajne mečeve, a crno-beli su izbacili atinske "zelene" iz daljeg takmičenja.

Biće to prilika da publika u Valjevu i Srbiji na delu vidi i doskorašnjeg igrače Partizana, Nikolu Pekovića, koji je ovog leta prešao upravo u Panatinaikos.

U PAO je iz Partizana prešao i Dušan Kecman, ali on, kao i igrači Partizana Uroš Tripković, Milenko Tepić i Novica Veličković, igraju za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EP.

Metalac je za novu sezonu angažovao trenera Vladu Đurovića i sa nekoliko pojačanja ima ambicije da se bori za vrh tabele u Prvoj ligi Srbije.

Valjevski klub je najveće uspehe u svojoj 60-to godišnjoj istoriji zabeležio između 1972/73. i 1978/79. godine, kada se takmičio u Prvoj saveznoj ligi tadašnje SFRJ.

Generacija braće Branka i Zorana Kovačevića, Vojislava Kecojevića, Dušana Stevanovića, Vojislava Ilića, Rajka Borisavljevića i Milana Jerinića "skinula je skalp" svim tada vodećim jugoslovenskim ekipama, a zapaženu ulogu igrala je i u Kupu Jugoslavije, gde je stizala do polufinala.

Metalac je u Prvu saveznu ligu uveo trener Luka Stančić, da bi ga kasnije vodio Dragoljub Pljakić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC