• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soareš: Partizan je san mladog igrača

"Partizan je tim bogate istorije, koji postiže značajne rezultate u Evroligi i ima jednog od najboljih trenera. Tu šansu nisam mogao da propustim".

 Soareš: Partizan je san mladog igrača Izvor: MONDO

Transfer juniorskog reprezentativca Portugala Žoao Soareša (19) iz Ovarensea u Partizan, prošlog ljeta, bio je jedno od najvećih iznenađenja prelaznog roka.

Onda se pronijela priča o 34 poena postignuta za 25 minuta utakmice sa Bjelorusijom na "B" prvenstvu Evrope i mnogi su pomislili da je u Partizan stiglo "čudo od djeteta".

Sezona koju je proveo na kaljenju u Vizuri pokazala je da Soareš mora još mnogo da radi da bi sazrio za prvi tim crno-bijelih. On je u razgovoru koji prenosi sajt FIBA Evrope izjavio da je spreman na to.

"Moji ciljevi su da napredujem koliko god mogu i da se košarkaški razvijem u okviru srpske košarke. Spreman sam da naporno radim iz dana u dan, kako bih se izborio za minutažu i dobio šansu da nastupim u Evroligi", rekao je Soareš.

Bio je oduševljen kada je čuo da je Partizan zainteresovan da ga dovede u svoje redove.

"To je za mene bila vijest ljeta. Partizan je tim bogate istorije, koji ima kvalitetne igrače, postiže značajne rezultate u Evroligi i ima jednog od najboljih trenera u Evropi. Tu šansu nisam mogao da propustim".

"Politika kluba je da razvija mlade igrače i daje im šansu da igraju, što je san svakog klinca", istakao je krilni igrač visok 198 centimetara.

On će narednog ljeta nastupiti na Evropskom prvenstvu "B" divizije u Sarajevu, a špekuliše se da bi mogao da dobije poziv za pripreme seniorske reprezentacije, koja će učestvovati u "baražu" za učešće na Evrobasketu u Poljskoj.

"Mislim da mogu značajno da doprinesem uspjehu reprezentacije. U Partizanu se razvijam mentalno i tehnički i pokušaću da svoje kvalitete stavim u službu nacionalnog tima".

Soareš se po završetku Svislajon lige Srbije priključio mladom timu Partizana, u kojem su još Lučić, Bešović, Riznić, Vlahović, Tapušković... momci koji će u dogledno vrijeme naslijediti sadašnje asove crno-bijelih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC