• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Navijači vole Tepića i Veličkovića!

Košarkaši Partizana Veličković i Tepić izabrani su glasovima navijača u prvu petorku Evrolige, a među najboljih 15 našao se i Lazme!

 EL: Navijači vole Tepića i Veličkovića!  Izvor: MONDO



Zvanični sajt najjačeg kontinentalnog takmičenja otvorio je krajem marta glasanje za najbolju, ili je prikladnije reći najpopularniju petorku. Posjetioci sajta mogli su da biraju između 14 plejmejkera, 22 beka šutera i niska krila i 26 krilnih centara i centara.

Veličković je zauzeo prvo mjesto u konkurenciji krilnih centara i centara, pošto mu je pripalo 16,7 odsto glasova. Iza njega plasirali su se Krištof Lavrinovič (Montepaski), Stefon Lazme i Nikola Peković.

U izboru bekova i niskih krila, Milenko Tepić je sa 15,8 odsto glasova pronašao mjesto u prvoj petorci uz Ramunasa Šiškauskasa iz CSKA, za kojeg je glasalo 19,1 odsto glasova navijača.

Ubjedljivu pobjedu u konkurenciji plejmejkera i najveći broj glasova u izboru dobio je Litvanac u redovima Panatinaikosa, Šarunas Jasikevičijus. Dobio je 31 odsto glasova, što znači da je skoro svaki treći posetilac glasao za njega.

Dakle, prvu petorku čine Jasikevičijus, Šiškauskas, Tepić, Veličković i Lavrinovič, što potvrđuje odavno poznatu stvar - da su Srbi i Litvanci najveći ljubitelji košarke u Evropi.

Evroliga će uskoro nominovati košarkaše za izbor prve i druge idealne petorke takmičenja. U konačnom izboru će se glasovi navijača računati 20 procenata, dok će 80 procenata pripasti članovima medija.

REZULTATI GLASANJA PREKO INTERNETA

PLEJMEJKERI: Šarunas Jasikevičijus (Panatinaikos) 31,0 odsto, Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos) 17,3, Teo Papalukas (Olimpijakos) 14,4, Džej Ar Holden (CSKA) 10,7, Terel Mekintajer (Montepaski) 7,9.

BEKOVI ŠUTERI I NISKA KRILA: Ramunas Šiškauskas (CSKA) 19,3 odsto, Milenko Tepić (Partizan) 15,8, Rimantas Kaukenas (Montepaski) 13,6, Igor Rakočević (Taukeramika) 10,3, Vasilis Spanulis (Panatinaikos) 4,4.

KRILNI CENTRI I CENTRI: Novica Veličković (Partizan) 16,7 odsto, Kšištof Lavrinovič (Montepaski) 14,8, Stefon Lazme (Partizan) 11,7, Nikola Peković (Panatinaikos) 5,8, Nikola Vujčić (Olimpijakos) 5,8.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC