• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Motivisani Ivković proziva u maju

Selektor Srbije Dušan Ivković rekao je da mu je putovanje u SAD dalo novi motiv za rad u Košarkaškom savezu Srbije i sa nacionalnim timom.

 Motivisani Ivković proziva u maju Izvor: MONDO

"Poslije svega sam se vratio sa novim motivom da u Savezu radim to što radim", izjavio je Ivković, kojem je dodijeljena nagrada za životno djelo američkog udruženja trenera.

Selektor Srbije razgovarao je sa trenerima i funkcionerima NBA klubova, ali i sa domaćim reprezentativcima sa kojima je uspio da se vidi.

"Vidio sam se sa Nenadom Krstićem. Znate da je imao neuspješnu avanturu u Rusiji i da se poslije toga vratio u NBA, gdje je igrao i malo nepripremljen, ali sada je dobro i igra dobro. Njegov klub insistira na operaciji devijacije nosa i ona je zakazana za 25. april. Krstić bi već 28. aprila bio ovdje, tako da to neće uticati na naše pripreme".

Ivković je najavio da će spiskove reprezentativnih selekcija za akcije koje ih očekuju tokom ljeta objaviti početkom maja. On je precizirao da će sačekati završetak takmičenja u Evroligi, od 1. do 3. maja u Berlinu.

"Naš osnovni cilj u ovom trenutku je da pratimo igrače i njihove igre u klubovima. Sljedećeg vikenda otputovaću u Španiju sa tim-menadžerom 'A' tima Miroslavom Berićem i tamo ćemo razgovarati sa Igorom Rakočevićem, Vuletom Avdalovićem i Kostom Perovićem".

Više od puta u Ameriku, novinare je zanimao Ivkovićev stav o žalbama trenera Hemofarma Stevana Karadžića i trenera Crvene zvezde Svetislava Pešića na loš format takmičenja Superlige i zgusnut raspored odigravanja utakmica.

"Nije moje da pravim plan takmičenja u ligi, već plan rada reprezentacije. Žao mi je što me Karadžić, sa kojim imam sjajne odnose, nije pozvao da mu objasnim šta ga zanima, već je novinarima tražio moje objašnjenje. Sastao sam se i sa Pešićem i niko od njih nije pominjao Superligu, jer su to od ranije znali", rekao je Ivković.

Generalni sekretar KSS Predrag Bojić rekao je da je sistem takmičenja od dve grupe usvojen još prošle jeseni, i to uz prisustvo predstavnika svih klubova - jednoglasno.

(agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC