• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB F4: Kasno "paljenje" Hemofarma

Košarkaši Cibone prvi su finalisti završnog turnira NLB lige u Beogradskoj areni!

 NLB F4: Kasno "paljenje" Hemofarma  Izvor: MONDO

Oni su već u prvoj četvrtini stekli 16 poena prednosti (22:6), a nešto bolja igra Hemofarma u posljednjih deset minuta bila je dovoljna samo da se izbjegne katastrofa.

Na kraju - 77:65 (24:11, 20:21, 21:17, 12:16) za Zagrepčane, koji će se boriti za trofej prvi put od sezone 2003/04, kada ih je u dvorani Dražen Petrović iznenadio FMP Železnik.

Alan Anderson predvodio je "cibose" sa 24 poena, pet skokova i četiri asistencije. Uz to je čak devet puta zaustavljan prekršajima.

I druga dvojica Amerikanaca bila su raspoložena za igru: Erl Kalovej postigao je 18 poena, a centar Džared Homan zabilježio po osam poena i uhvaćenih lopti. Hrvatski veterani Kus (12p) i Prkačin (10p) kompletirali su listu Ciboninih igrača sa zapaženim učinkom.

Iako se nedavno vratio na teren poslije duge pauze, Vladan Vukosavljević predstavljao je jedinu konstantnu opasnost po koš gostiju. Postigao je 18 poena, uz šut iz igre 6-8, odnosno 6-7 sa linije slobodnih bacanja.

Miljan Pavković i Slobodan Božović ubacili su po 12 poena, a na dugoj listi igrača koji su podbacili nalaze se reprezentativac Marković, Krstović i posebno Nebojša Joksimović.

Trener Stevan Karadžić malo je koristio Milana Mačvana, pa je MVP "Najki hup samita" u Portlandu završio meč sa šest poena, po dva skoka i ukradene lopte.

Hemofarm je prvu šansu da učini utakmicu neizvjesnijom propustio krajem druge četvrtine. Taman su Vrščani prišli na 35:30, kada je klupa zbog protesta kažnjena tehničkom greškom i za tili čas je opet bilo velikih 42:30.

Drugi put je polufinalista Evrokupa zaprijetio u samoj završnici.

Cibona je od 68:51 u 31. minutu bila bez poena punih sedam minuta, Hemofarm je trojkom Krstovića prišao na 68:60 i uzburkao atmosferu u slabo popunjenoj Areni (na početku meča bilo 1.000, pred kraj oko 4.000 ljudi).

Ali u sljedećem napadu je trojkom uzvratio Vedran Vukušić i svojim jedinim poenima definitivno rešio pitanje pobjednika!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC