• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Gosti se omrsili, Kavsi bez iznenađenja

Početak plej-ofa u NBA ligi obeležile su pobjede gostiju u čak tri meča, dok je jedino konstanto dobri Klivlend sigurno startovao.

 NBA: Gosti se omrsili, Kavsi bez iznenađenja Izvor: MONDO

Aktuelni šampioni, Seltiksi, položili su koplja na svom terenu pred Bulsima posle produžetaka - 103:105.

U regularnom toku bilo je 97:97.

Blistavo veče u Bostonu imao je Derik Rouz. U trijumfu Čikaga postigao je 36 poena, uz 11 asistencija. Tako je postao tek drugi igrač u istoriji lige, koji je na svojoj plej-of premijeri "povezao" bar 35 poena i 10 asistencija.

Bulsima je konačno uspjelo nešto što nisu mogli da učine ni u najslavnijim danima, kada ih je predvodio Majkl Džordan - da u doigravanju slave u Bostonu.

Odlučujući pogodak djelo je Tajrusa Tomasa, koji je konačan rezultat postavio 51 sekundu pre kraja.

Na drugoj strani, Radžon Rondo je ostvario učinak karijere (29 p, 9 sk, 7 as), ali mu je to slaba utjeha, jer njegov tim gubi 0:1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Pol Pirs je dodao 23 poena, ali je promašio bacanje na kraju regularnog dijela, koje je Seltiksima moglo da donese pobjedu, a 3,7 sekundi prije završetka produžetka njegov šut je izblokiran.

U potpunosti je razočarao Rej Alen. Ubacio je samo četiri poena, uz katastrofalan šut iz igre - 1/12.

Tim Doka Riversa je bio lišen pomoći povređenog Kevina Garneta, koji će propustiti cjelu seriju protiv Čikaga, a postoji bojazan da neće biti spreman ni za nastavak takmičenja ukoliko Boston prođe dalje.

Dalas je iskoristio pad forme San Antonija i slavio na prvom duelu sa 105:97. Dirk Novicki bio je riješen da Mavsi iskoriste svoju prvu šansu i uspio je da osigura timu prvu gostujuću pobedu u plej-ofu u poslednje tri godine.

Igra gostiju "škripala" je samo u prvom kvartalu, ali su u nastvaku u potpunosti držali kontrolu, iskoristivši na najbolji način izostanak Manu Đinobilija.

Džoš Hauard predvodio je Mavse sa 25 poena, Dirk Novicki zabeležio je 19, uz osam skokova, a Erik Dampijer 10 pogodaka i 11 uhvaćenih lopti.

Kod domaćeg tima, koji u drugom meču na svom terenu mora da upiše pobedu ukoliko želi da ostane „u igri“, istakli su se Tim Dankan sa 27 poena i devet skokova i Toni Parker, koji je notirao 24 pogotka uz osam asistencija.

Hjuston je u Portlandu priredio nezaboravan izlet. Iskusni Rokitsi su odigrali vrhunsku odbranu i ubedljivo slavili u Rouz Gardenu sa 108:81. U superiornom gostujućem timu Aron Bruks zabilježio je 27, a Jao Ming 24 poena u prvoj pobedi tima na gostovanju na startu plej-ofa još od 1997. godine, dok je domaće predvodio Brendon Roj sa 21 poenom.

Za razliku od ostalih, Klivlend nije dozvolio iznenađenje na startu plej-ofa. Najbolji tim NBA lige u regularnom delu sezone deklasirao je Detroit - 102:84.

Odmorni najbolji igrači Klivlenda, koji su "preskočili" prethodnu utakmicu protiv Filadelfije, nisu imali problema da opravdaju ulogu favorita.

Ne treba naglašavati da je najbolji bio Lebron Džejms (38p, 8 sk, 7 as).

PRVO KOLO PLEJ-OFA

ISTOK
Klivlend - Detroit 102:84 (Klivlend vodi u seriji 1:0)
Boston - Čikago 103:105 produžetak (Čikago vodi u seriji 1:0)

ZAPAD
San Antonio - Dalas 97:105 (Dalas vodi u seriji 1:0)
Portland - Hjuston 81:108 (Hjuston vodi u seriji 1:0)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC