• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLS: Tri lava malo za Zvezdu

Ne napada se Zvezda sa tri igrača... Ako su sanjali o iznenađenju u Pioniru, košarkaši Lajonsa morali su bolje da se naoružaju.

 SLS: Tri lava malo za Zvezdu Izvor: MONDO

Crvena zvezda suviše je snažan tim da bi sa tri raspoložena pojedinca moglo da se doživi nešto više od ubjedljivog poraza. U trećem kolu Grupe B Superlige, tim Svetislava Pešića kratko se mučio protiv Vrščana - 91:63 (23:22, 26:16, 19:14, 23:11).

Lajonsi su bili "za vratom" Zvezdi do sredine druge četvrtine, kada su šutirali trojke iz svih pozicija i - pogađali. Bilo je 30:29 kada je pred oko 800 gledalaca počela da isplivava na vidjelo razlika u kvalitetu dva tima.

Pešićevi momci prvo su zaustavili Branka Jorovića i Radovana Markovića, a onda je bilo potrebno samo da naplate kvalitet pod košem i da stvari dođu na svoje mjesto. Do poluvremena bilo je 49:38, a početak drugog dijela igre bio je i početak kraja ekipe Dejana Mijatovića da bi možda mogla da uđe u neizvjesnu završnicu.

Tek u trećoj četvrtini, u listu strijelaca kod gostiju upisao se peti košarkaš, Amerikanac Devin Vajt. Do tada, Jorović, Marković i Vladimir Vlašković bili su dvocifreni, a Saša Ocokoljić imao je dva poena.

Na drugoj strani, nije bilo košarkaša u crveno-bijelom koji nije pogodio koš, a razlika je počela drastično da se povećava, do maksimalnih 30 poena razlike (85:55), sredinom četvrte četvrtine. Do te prednosti, Zvezda je stigla serijom 17:3 od starta posljednje djonice...

Andre Ovens završio je susret sa 20 poena, Vladimir Štimac ubacio je 14, uz pet skokova, Lorens Roberts 11 uz četiri skoka, a Elmedin Kikanović deset, uz šest skokova i tu se jasno oslikava dominacija Zvezde u reketu, koju potvrđuje i ukupan odnos skokova - 34:18.

Kod gostiju, nekadašnji igrač Zvezde i reprezentacije Srbije i Crne Gore, Jorović zaustavljen je na 23 poena, Vlašković i Marković na 14, a Ocokoljić na sedam. Vajt je ostao na dva poena, a pred kraj upisao se još Jevđić sa tri poena.

Ovom pobjedom, Zvezda nije uspjela da se izjednači sa Hemofarmom, jer su je tim Stevana Karadžića lako prebrodio gostovanje u Čačku, gdje je protiv Borca sa 79 odsto uspješnosti u šutu za dva poena (30/38) stigao i do treće pobjede od starta lige - 66:91.

GRUPA A

Vojvodina - Partizan 66:84

Metalac - FMP 67:72
/Marojević 14 - Jeremić 18, Samardžiski 17, 7 sk, 4 ukr/

TABELA: Partizan 3-0, FMP 2-1, Metalac 1-2, Vojvodina 0-3.

GRUPA B

Borac - Hemofarm 66:91
/Žigeranović 17, 5 sk - Mačvan 21, Božović 20, 7 sk/

Crvena zvezda - Lajons 91:63

TABELA: Hemofarm 3-0, Crvena zvezda 2-1, Lajons 1-2, Borac 0-3.

(MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC